Mai multe filme în care apare bitcoinul vor fi lansate până în vară. Personajul principal în Superfly, un remake a dramei Super Fly din 1972, schimbă banii pe cripto. Filmul de debut Director X urmează să se lanseze pe 15 iulie. În Rusia, doi studenți de facultate aleargă după un hard disk pe care au depozitat o întreagă avere în bitcoin, după ce au vândut calculatorul greșit la un amanet. Filmul ar trebui să fie gata până la finalul lunii mai.

Superfly – schimb de bani pe cripto

filme noi în care apare bitcoinul — Ați auzit vreodată de genul „exploatare” în film sau în ficțiune? A fost creat de autori tentați să exploateze teme care ar putea să fie considerate tabu de unii. Alții nu o să le considere tabu, dar în orice caz lucrările bazate pe exploatare testează adesea limitele „normalului” în era lor.

Sexul, drogurile și violența sunt toate parte din „exploatarea” care intenționează să atragă atenția. Este practic un fel de ficțiune pulp a celei de-a doua jumătăți a secolului 20. Blaxploatarea este un subgen, care pentru rpima dată plasează personaje african-americane și comunitățile de negrii în lumina reflectoarelor. Drama din 1972, Super Fly, este un bun exemplu și a avut parte de un remake recent.

Versiunea din 2018 exploatează tabuurile obișnuite, dar și un subiect modern foarte fierbinte – banii digitali și infracționalitatea. Superfly este filmul de debut al lui Julien Christian Lutz, cunoscut pentru videoclipurile pe care le-a făcut pentru Drake, Jay-Z și Rihanna. Sony Pictures a lansat recent un trailer a acestui remake din clasicii blaxploitation.

Acțiunea are loc nu în Harlem ci în Atlanta. Actorul Trevor Jackson joacă personajul principal, un dealer de droguri care vrea să iasă din afacerea murdară. Între timp, în secolul 21, Youngblood Priest preferă să fie plătit cu…criptomonedă. „Am schimbat banii cu criptomoneda și am redefinit meseria”, spune aceseta. O să vedem cât de mult succes are Superfly în a exploata criptomonedele atunci când o să ajungă filmul în cinematografe, în luna iulie.

Alergătură după 6000 de bitcoini de pe un calculator amanetat

Unii eroi fac bani, alții îi pierd. Un film a cărui poveste se învârte în jurul unui subiect bitcoin se filmează chiar acum în Rusia. Doi puștani din orașul Kazan aleargă de zor după o avere bitcoin. În încercările lor de a urmări și recupera un hard disk cu parolele a 6000 de bitcoini, personajele principale – studenții Igor și Artur – se găsesc într-o serie de aventuri amuzante și situații care le pun viața în pericol.

|Asta e, băieții au pierdut banii pentru totdeauna când au vândut calculatorul greșit la un amanet. 6000 de bitcoini înseamnă cam 55 de milioane în dolari, și 3,5 miliarde în ruble. Cu banii grămadă vin și problemele, tot grămadă, și mereu e cineva dispus să stea între tine și bani. Filmul va fi gata la sfârșit de mai.

Apropo, un cinematograf din orașul rus Yaroslavl acceptă acum criptomonedă. Clubul de cinema Neft vinde bilete pe bitcoin, bitcoin gold și zclassic. „Aduceți-vă portofelele bitcoin”, le-au spus fondatorii invitaților, grație unui parteneriat cu un institut blockchain. Aceștia au trebuit să rezolve o mică problemă ca să poată să profite de plățile digitale. Criptomonedele nu sunt legale în Rusia.

Proiectul a fost anunțat oficial ca o campanie de marketing făcută să atragă cunoscătorii. Biletele sunt gratuite pentru cei care vor să experimenteze cu tranzacții digitale. Incapabili să înfrângă măcar canalul Telegram, reprezentanții statului vor trebui să legalizeze în cele din urmă criptomonedele, spun organizatorii.

E haios când se leagă de bitcoin

Câțiva comedianți vorbesc și ei despre bitcoin. Într-un episod din serialul HBO Silicon Valley, unul din personaje dezvăluie colegilor că minează criptomonedă. Gilfoyle, arhitectul de sistem de la startupul Pied Piper, a creat o alertă de preț care dă drumul la melodia death metal „You Suffer”, de Napalm Death, de fiecare dată când prețul bitcoin crește sau scade dincolo de o anumită valoare, așa că poate să își activeze și dezactiveze rigul de acasă de la distanță ca să mineze doar când este eficient. Grozav! Pentru cunoscători, poanta e și mai bună. Bitcoinul poate să fie foarte volatil, după cum spune Gilfoyle.

O comedie intitulată, direct, bitcoin spune povestea unui tată urban care, după ce își pierde locul de muncă, se hotărăște să plece cu fratele lui să convertească un cont de bitcoin anonim în bani fiat ca să își susțină familia. Cei doi frați pun mâna pe un portofel bitcoin în valoare de 20 de milioane de dolari și încearcă să vândă criptomonedele pe piața neagră. Bitcoin este filmul de debut al lui Christian Cashmir. Este produs de Lauren Cribb și în film joacă comediantul Theo Von. Filmările urmează să înceapă la final de aprilie, în New Mexico. Conform datelor de pe IMDB, comedia este încă în preproducție.