Provincia Sichuan încurajează mineritul de Bitcoin cu preț la curent de 1 cent pe KW

Administrația locală a orașului Yaan, din provincia Sichuan din China, a anunțat că regiunea încurajează minarea de Bitcoin. Hidrocentralele locale din Sichuan produc un exces de energie electrică în perioada ploiasă a anului. În aceste condiții, curentul electric este prețuri de până la 1 cent pe kilowatt.

Problemele economice provocate de pandemia de COVID-19 a provocat o modificare a atitudinii autorităților chineze. În 2018, acestea au susținut că minarea de Bitcoin este ”o irosire de resurse”. Anul acesta, Sichuan încurajează antreprenorii care doresc să instaleze ferme de minare în regiune.

Ce este Bitcoin Halving – injumatatirea recompensei? Cum va reactiona pretul criptomonedei?

Având în vedere că prețul Bitcoin a depășit 8000$  și este de așteptat să crească în perioada următoare, prețurile scăzute la electricitate prezintă un avantaj major pentru mineri.

Firma elvețiană Taurus Group primește 10 milioane de euro pentru a se extinde în Europa

Compania de infrastructură pentru active digitale Taurus Group tocmai a încheiat o rundă de finanțare de 10 milioane de euro. Firma elvețiană Taurus Group este înregistrată la Geneva, și intenționează să se extindă cu noi birouri la Londra, Paris și Frankfurt.

Printre finanțatorii companiei digitale se numără Arab Bank din Elveția, compania de imobiliare Investis și Fundația Tezos.

Sebastien Dessimoz, co-fondator al grupului Taurus, a detaliat că firma își va extinde echipele de produse și inginerie pe măsură ce se lansează pe noi piețe.

“Taurus este deja bine stabilit în Elveția și am observat o cerere din ce în ce mai mare din partea altor țări europene, inclusiv Franța, Regatul Unit și regiunea DACH”,

care include Germania, Austria și Elveția, a spus Dessimoz.

Siam Commercial Bank și Ripple lansează un nou serviciu de transferuri

Una dintre cele mai mari bănci din Thailanda a anunțat că extinde o aplicație de plăți folosind tehnologia Ripple. Siam Commercial Bank (SCB) a obținut aprobarea de la banca centrală a Thailandei pentru a lansa Serviciul de Remitere Externă în aplicația SCB Easy. Acesta este un serviciu de plăți transfrontalier rapid și ieftin, disponibil pentru 16 milioane de clienți.

SCB Easy va fi lansat în 12 țări, inclusiv în Marea Britanie, SUA, Singapore, Franța, Germania, Italia, Spania, Olanda, Irlanda, Austria, Belgia și Portugalia. Transfeurile vor putea fi efectuate cu USD, GBP, EUR și SGD.

Aplicația folosește tehnologia de plată RippleNet, dar nu utilizează criptomonede XRP pentru a transfera bani.

SCB și Ripple lucrează, de asemenea, la lansarea unei aplicații separate, dedicată turiștilor din Thailanda. Aceasta urmărește să le permită să facă cumpărături fără taxe mari sau conversii în valută.

CryptoZZ