Fond de investitii in Blockchain, inițiativa denumită Fondul Global de Inovație în Blockchain Xiong’An a fost anunțată odată cu inaugurarea parcului industrial din Hangzhou și va avea o valoare de 1,6 miliarde de dolari, dintre care 30% sunt puși la dispoziție de guvernul local.

Fondul a fost inițiat de firma Tunlan Investment și va fi utilizat pentru finanțarea proiectelor bazate pe blockchain, în timp ce parcul industrial va funcționa ca incubator pentru start-ups.

Unul dintre consilieri fondului este Xu Xiaoping, creatorul Zhenfund, o companie de investiții care a finanțat proiecte blockchain precum Stream și Lino. Managerul fondului va fi Li Xiaolai, unul dintre cei mai importanți afaceriști chinezi, care a investit sume majore în criptomonede și proiecte blockchain.

400 milioane din fondurile disponibile sunt asigurate din bugetul local al orașului Huangzhou, care este cunoscut pentru susținerea inovației și care este baza unor companii cunoscute la nivel mondial precum Alibaba.

De altfel, un grup de cercetare din Huangzhou a lansat recent o platformă blockchain care asigură servicii de distribuție și urmărire a transporturilor.

Noul fond reprezintă unul dintre eforturile făcute de guvernul chinez pentru a deveni un lider în dezvoltarea tehnologiei blockchain și este notabil deoarece este lansat la doar câteva luni după ce un proiect național similar a fost abandonat din cauza conflictelor structurale interne.