Poliția din Shanghai l-a interogat pe fondatorul exchange-ului OKEx, Star Xu. Acesta este anchetat în legătură cu frauda suspectată în cazul proiectului cripto obscur WFEEcoin.

Reprezentanții OKEx au susținut că Xu a ales să coopereze de bunăvoie cu autoritățile nefiind implicat în proiectul fraudulos. Presa locală susține însă că Xu este acționar la compania WFEE și a fost acuzat de ceilalți investitori de înșelăciune.

Avînd în vedere că proiectul aflat sub investigație este localizat în Beijing, iar companiile lui Xu se află în Shanghai, documentele rezultate vor fi transferate autorităților responsabile.

În acest caz, este posibil ca Star Xu să fie nevoit să răspundă la o nouă rundă de întrebări din partea Poliției din Beijing.

Andy Cheung, directorul de operațiuni al exchange-ului OKEx

a solicitat publicului pe Twitter să verifice informațiile înainte de a da crezare titlurilor scandaloase din media locale. Xu a fost reținut pentru 24 de ore. Prima rundă de întrebări a concluzionat că nu este implicat în frauda investigată de autorități.

Star Xu este fondatorul platformelor exchange OKEx și OKCoin și a fost implicat în mai multe controverse recente.

Luna trecută, OKEx a fost subiectul unui scandal cînd a permis unui trader să acumuleze o poziție în valoare de 460 de milioane de dolari, ce nu a putut fi acoperită de platformă.

Pentru a realiza plata, exchange-ul a fost nevoit să oblige investitorii proprii să acopere 420 milioane de dolari. Natural, procesul a generat îngrijorări în rândul utilizatorilor platformei cu privire la practicile exchange-ului.

În luna aprilie, OKEx a fost acuzat că a contribuit major la prăbușirea pieței. Asta în contextul în care era clasat pe locul 1 în lume ca volum de tranzacții. Ulterior, CEO-ul companiei a demisionat după ce s-a demonstrat că exchange-ul a falsificat volumele cu până la 90%.

În august, un investitor chinez a dat în judecată exchange-ul OKCoin. Motivul a fost că nu a reușit să retragă BCH după fork-ul de anul trecut. Din această cauză, investitorul a pierdut oportunitatea de a vinde BCH atunci când criptomoneda a atins valoarea maximă.