Proiectul de numește Chain Accelerator și este de fapt un program de mentorat format din 30 de profesioniști în domeniu, al căror scop este de a oferi sprijin Start-up-urilor blockchain internaționale.

Participanții îi includ pe CEO-ul Gatecoin Aurelien Menant și directorul de inovație digitală Diana Biffs, precum și membri ai comunității financiare clasice, ca de exemplu fostul CEO al SWIFT, Leonard Schrank.

Decizia de creare a acestui grup de consultanță se încadrează în atitudinea prietenoasă recentă manifestată de autoritățile franceze: în luna martie, ministerul de finanțe Bruno Le Maire a avertizat că Franța ”nu ar trebui să rateze revoluția blockchain”.

Nicolas Cantu, co-fondatorul Chain Accelerator, a afirmat de asemenea

”Într-o perioadă în care președintele și guvernul doresc să transforme Parisul în capitala ICO-urilor, Chain Accelerator are potențialul de a deveni un jucător-cheie”.

”În Franța și peste tot în lume, proiectele blockchain se confruntă cu numeroase incertitudini și complexități legale, financiare sau tehnice. Cu toate acestea, această tehnologie va revoluționa viața noastră de zi cu zi”, confirmă parlamentarul Pierre Person.

”Este esențial în prezent să avem atât structura legală care să sprijine dezvoltarea de proiecte blockchain, cât și structurile care să permită inițierea acestora. Țara noastră trebuie să devină un lider în blockchain”, a concluzionat Pierre Person.

Chain Accelerator se descrie drept ”cel mai mare start-up campus din lume” și a fost creat în cadrul incubatorului pentru afaceri Station F din Paris.

În luna aprilie, guvernul francez a decis să scadă dramatic nivelul taxelor impuse pentru tranzacțiile cu criptomonede, de la 45% la 19%, clasificându-le drept tranzacții cu bunuri mobiliare (similare cu acțiunile în firme).

Începând cu luna martie, Adunarea Națională franceză (echivalentul Parlamentului) lucrează la un proiect de lege specific pentru criptomonede și ICO-uri, însă până în prezent nu au fost prezentate detalii despre acesta.

Dacă inițial poziția autorităților a fost una foarte precaută, discutându-se inclusiv opțiunea de a interzice complet activitățile de tip ICO până la implementarea structurii legale pentru acestea, iată că noua inițiativă demonstrează o deschidere către aceste proiecte și către industrie în general.