Ministrul de finanțe al Franței plănuiește să aducă în discuție reglementările bitcoin la summitul G20 în 2018.

Agenția de știri Reuters a raportat ieri că Ministrul de Finanțe Bruno Le Maire a spus duminică într-un interviu că va discuta cu reprezentanți ai Argentinei, care vor lua președinția G20, pentru a adăuga bitcoinul pe agenda de discuții la întâlnirea din luna aprilie.

„O să propun următoarei președinții, Argentinei, ca la summitul din aprilie să avem o discuție cu toții despre problema bitcoin. Este evident un risc de speculă. Trebuie să luăm în calcul și să examinăm felul în care …putem să reglementăm bitcoinul, împreună cu toți ceilalți membrii G20.”, a spus Le Maire.

Rămâne de văzut care vor fi rezultatele discuțiilor. Reprezentanții națiunilor G20 au discutat în  trecut subiectul, prin Comisia de Stabilitate Financiară, care studiază tehnologia din 2016.

Nu este surprinzător faptul că Le Maire vrea să meargă în această direcție. Franța caută să creeze reglementări în jurul tehnologiei.

De exemplu, la început de lună, guvernul francez a aprobat noi reguli care vor permite securităților neînregistrate să fie tranzacționate pe blockchain.

Autoritățile financiare din Franța au lansat de asemenea un ICO la început de an, sub numele de Proiectul UNICORN. Această inițiativă pune bazele pentru vânzarea de jetoane care ar urma să se facă sub supravegherea Autorității de Piețe Financiare (AMF).