O companie deținută de frații Cameron și Tyler Winklevoss, fondatorii schimbului cripto Gemini, a primit un patent cripto pentru un sistem care caută să îmbunătățească securitatea tranzacțiilor digitale.

Aplicația a fost înaintată în luna noiembrie și a fost soluționată marți de către Biroul de Patente și Mărci Înregistrate din America. Aceasta descrie „un sistem, metodă și produs de program pentru procesarea sigură a tranzacțiilor în interiorul unui sistem de procesare în cloud”. Andrew Laucius, Cem Paya și Eric Winer au fost numiți ca inventatori. Nici unul dintre frații Winklevoss nu sunt pe lista creatorilor programului.

Acest sistem folosește o combinație de tehnici criptografice comune, inclusiv funcții hash și semnături digitale. Datele incluse în aplicația pentru acest patent cripto descriu un sistem care are ca scop să ofere securitate la un schimb de active digitale bazate pe cloud.

Deși nu spune acest lucru explicit, limbajul patentului sugerează că sistemul propus ar putea să fie folosit în infrastructura schimbului Gemini.

„Invenția prezentă este o îmbunătățire a tehnologiei de securitate a calculatorului. Sistemele computerizate de date au fost susceptibile la atacuri, fie prin introducerea de cod malițios sau prin accesul neautorizat la informații, prin conexiuni de date externe cum ar fi Internetul”, scrie în aplicație.

„Pe măsură ce sistemele computerizate trec la arhitecturi computerizate distributive, cum ar fi procesarea în cloud, conexiunile de date externe sunt adesea necesare la funcționarea sistemelor computerizate.”

Winklevoss IP LLC, entitatea legală care controlează patentul, are un număr de mărci înregistrate și 5 patente, inclusiv acesta mai recent.

Ritmul în care sunt înregistrate aceste patente blockchain a crescut în ultimele luni. Tot mai multe proiecte sunt înregistrate de la o lună la alta. Un patent blockchain recent a fost dat unei companii care îi aparține producătorului de automobile Ford. Acest lucru sugerează că producătorul caută să folosească tehnologia pentru a facilita tranzacțiile de la o mașină la alta.