Plaforma BitMEX, nefuncțională timp de 90 de minute

Exchange-ul BitMEX a avut din nou probleme astăzi, fiind nefuncțional timp de aproximativ 90 de minute. În intervalul 15:15-16:45 ora României, utilizatorii nu au putu accesa exchange-ul.

Pagina de status a BitMEX a anunțat că motorul de tranzacționare a fost oprit și că investighează situația.

Cum sa tranzactionezi Ethereum folosind un exchange descentralizat?

Aceasta este cel de-al treilea incident din ultimele două luni ce afectează activitatea exchange-ului. De data aceasta însă, compania s-a asigurat că nu s-au realizat lichidări ce ar fi putut afecta piața cripto în ansamblu.

Fundația Celo lansează mainnet-ul

După ce a strâns 40 de milioane de dolari pentru a-și finanța platforma blockchain, Fundația Celo a anunțat lansarea mainnet-ului. În anunțul postat pe Medium pe 19 mai, Celo a spus că transferurile Celo Gold (cGLD), un token ERC-20, sunt acum activate prin sistemul de guvenranță on-chain. Exchange-urile au acum posibilitatea de a se integra pe platformă în mod gratuit.

Compania a transmis mulțumiri celor 100 de validatori pentru „angajamentul, pasiunea, expertiza și implicarea lor” în crearea rețelei.

Fundația Celo a strâns 10 milioane de dolari în doar 12 ore prin vânzarea tokenurilor cGLD pe CoinList în data de 12 mai. Odată cu lansarea mainnet-ului, participanții la IEO pot trimite și primi aceste tokenuri.

Proiectul a primit încă 30 de milioane de dolari pentru platforma sa blockchain de la investitori precum Polychain Capital și Andressen Horowitz.

BlockFi a suferit un data breach

Creditorul cripto BlockFi a anunat clienții că pe data de 14 mai a avut loc un incident ce a expus datele personale ale clienților. CEO-ul Zac Prince a confirmat pentru The Block că, timp de o oră, informațiile prinvind activitatea conturilor, adresele de e-mail ale clienților și adresele poștale au putut fi accesate.

Cu toate acestea, nu au fost expuse alte date personale, iar fondurile clienților nu au fost afectate.

“Pe 14 mai, a existat un data breach la BlockFi care a expus anumite informații despre conturile clienților pentru o scurtă perioadă de timp. Deși nu a fost accesată nici o informație care să permită intrusului să acceseze contul sau fondurile dvs., credem că este necesar să fim transparenți și să împărtășim detaliile cu dvs. și cu toți clienții noștri care au fost potențial afectați. Fondurile dvs., parolele și informațiile de identificare non-publice nu au fost afectate sau riscate”,

se menționează în notificare.

BlockFi a înregistrat o creștere de aproximativ 25% în fiecare lună și preconizează că va avea venituri de aproximativ 50 milioane de dolari în următoarele 12 luni.

Din motive tehnice nu avem varianta audio azi.

CryptoZZ