Christine Lagarde: există cerere pentru criptomonede stabile

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a exprimat din nou opinii publice despre activele digitale. Recent, ea a afirmat că instituțiile financiare nu trebuie să piardă din vedere cererea de criptomonede stabile.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Lagarde a susținut:

„Convingerea mea personală cu privire la problema criptomonedelor stabile este că nu trebuie să pierdem poziția de conducători. În mod clar, există cerere pentru acestea și trebuie să răspundem.”

Criptomonedele stabile sunt monede digitale bazate pe un bun fizic sau valută existentă și au rolul de a minimiza volatilitatea prețurilor.

La începutul lunii septembrie, Lagarde era încă șefa Fondului Monetar Internațional (FMI) și a fost nominalizată pentru a fi următorul președinte al BCE. Atunci, ea a afirmat că se va concentra pe capacitatea instituțiilor de a se adapta la schimbările rapide din industria financiară:

„În cazul noilor tehnologii – inclusiv a monedelor digitale – asta înseamnă să fii atent la riscuri în ceea ce privește stabilitatea financiară, confidențialitatea sau activitățile infracționale. Trebuie să fie asigurată o reglementare adecvata pentru a orienta tehnologia către binele public. Dar înseamnă, de asemenea, recunoașterea beneficiilor sociale mai largi generate de inovație și de a permite acestui spațiu să se dezvolte”.

Bancile pot pierde rolul de intermediari – publicul ar trece la furnizorii de criptomonede stabile

Mai târziu, în septembrie, FMI a declarat că moneda stabilă ar putea aduce beneficii semnificative clienților și societății, dar nu sunt lipsite de riscuri.

Printre riscuri se numără faptul că băncile și-ar putea pierde rolul de intermediari, deoarece publicul ar trece la furnizorii de criptomonede stabile. Cu toate acestea, Lagarde a prezis că băncile nu vor dispărea, deoarece vor încerca probabil să concureze dezvoltând propriile lor inovații.

Poziția lui Lagarde față de monedele digitale contrastează cu cele ale președinților BCE anteriori – atât Jean-Claude Trichet, cât și Mario Draghi și-au exprimat scepticismul față de acest concept.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Perioadă de consolidare pentru Bitcoin în timp ce piața DeFi crește masiv

Datele ICO Analytics arată o creștere a activității pe piața cripto. Mai exact, traficul web… Citeste mai mult

14 ore

Changpeng Zhao ratează oportunitatea de a cumpăra o bancă din Liechtenstein

Presa elvețiană a raportat că Changpeng Zhao nu a reușit să cumpăre banca Union Bank… Citeste mai mult

15 ore

Peste 10.000 de companii blockchain inființate în China în șase luni

Platforma de date LongHash a anuntat că sectorul blockchain din China a crescut substanțial în… Citeste mai mult

o zi

Auchan Romania utilizează blockchain în rețeaua de aprovizionare

Rețeaua de hypermarketuri Auchan din România a început să utilizeze tehnologia blockchain pentru aprovizionare. Este… Citeste mai mult

2 zile

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

5 zile

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

6 zile