Furt de bitcoini de milioane de dolari – Piața de minare cripto NiceHash a confirmat că miercuri hackerii au atacat rețeaua și au reușit să fure 4700 de bitcoini, sumă care la prețul curent valorează mai mult de 78 de milioane de dolari.

Într-un update video făcut live pe pagina de Facebook, directorul și co-fondatorul Marko Kobal a dat detalii despre anunțul dramatic de alaltăieri. Compania, fondată în 2014, a fost atacată de hackeri, care au reușit să fure banii. Știrea a venit după ce au apărut primele rapoarte cum că portofelele au fost golite și că serviciile pe platformă durează mai mult decât de obicei.

După spusele lui Kobal, atacul a început dimineața devreme pe 6 decembrie, după ce calculatorul unui angajat a fost compromis. Kobal, care a spus că echipa sa lucrează cu autoritățile, a explicat că „încă se fac analize criminalistice” pentru a stabili ce s-a întâmplat.

furt de bitcoini nicehash

În câteva ore, hackerii au reușit să acceseze sistemele și, la ora 4 dimineața au început să stoarcă fondurile din conturile companiei. Încă de acum două zile, pe Internet a circulat o adresă de portofel bitcoin în care se aflau 4736,42 de bitcoini. În acest moment, bitcoinii sunt în continuare la aceeași adresă.

Kobal a spus că nu poate să dea mai multe detalii, dar a adăugat că atacul pare să fie „incredibil de coordonat și foarte sofisticat”. Acesta a spus că NiceHash va comunica și alte detalii despre posibilitatea de a recupera fondurile în viitor.

„Facem tot ce putem acum. Totuși, operațiunile or să dureze”, a spus Kobal.

Furt de bitcoini – NiceHash a confirmat știrea pe Facebook