Autoritățile din Hong Kong au publicat o nouă circulară legată de contractele future pe bitcoin și alte produse de investiții legate de criptomonede.

Lansat de Comisia de Securități și Futures din Hong Kong pe 11 decembrie, circulara spune că doar firmele cu licență au dreptul să ofere astfel de produse pe teritoriul Hong Kong. Activitatea este una ”reglementată de tip 2”, conform ordonanței pentru Securități și Futures. Circulara a fost lansată în prima zi întreagă de tranzacții pentru contractele future pe bitcoin puse la dispoziție de firma de investiții din Chicago CBOE, serviciu care a devenit oficial duminică seara.

future pe bitcoin

„Contractele future pe bitcoin au fost lansate sau vor fi lansate în curând de anumite schimburi din SUA, care sunt reglementate de Comisia de Tranzacții Future americană și autorizate de Comisia de Securități și Futures (SFC) pentru a oferi servicii de trading automate”, scriu autoritățile, adăugând: „Investitorii din Hong Kong ar putea să tranzacționeze contracte future printr-un intermediar care este membru la aceste schimburi. Reamintim industriei că intermediarul trebuie să aibă licență corespunzătoare dacă oferă orice alte servicii legate de contractele future”.

SFC spune de asemenea că alte forme de investiții și produse legate de criptomonedă sunt disponziible pentru investitori pe teritoriul Hong Kong-ului, inclusiv opțiunile. Cei care nu obțin licență pentru a oferi astfel de servicii „comit o infracțiune penală conform SFO”, spune circulara.

SFC i-a avertizat pe investitori să verifice dacă produsele future de la schimburi nereglementate constituie într-adevăr „contracte future” sau „securități” conform ordonanței. Reamintește de asemenea investitorilor de posibilele riscuri la tranzacțiile de criptomonedă, inclusiv lichiditățile insuficiente și volatilitatea de preț.