Gary Cohn, fost director executiv la gigantul financiar Goldman Sachs și cel care a condus Consiliul Economic Național al lui Donald Trump până luna trecută, și-a dat cu părerea marți despre bitcoin și despre tehnologia blockchain.

„Nu sunt un mare credincios când vine vorba de bitcoin”, a spus Gary Cohn într-un interviu la televiziunea CNBC, în emisiunea lui Bob Pisani. „Cred însă în tehnologia blockchain.”

Apoi, acesta a făcut niște predicții destul de îndrăznețe despre viitorul acestei tehnologii, spunând pe post:

„Cred cu adevărat că vom avea la un moment dat o criptomonedă globală.”

Gary Cohn a clarificat faptul că această criptomonedă globală nu ar fi „bazată pe costuri de minare și pe costuri de electricitate și alte lucruri de acest gen”. Această idee face referință către mecanismele consumatoare de energie electrică pe care le utilizează bitcoinul și alte blockchainuri.

„O să fie o criptomonedă mai ușor de priceput, care probabil că o să aibă în spatele său vreo tehnologie blockchain, dar va fi mai ușor de înțeles cum este creată și cum se mișcă și cum o pot folosi oamenii de rând”, a remarcat acesta.

Cohn a fost provocat de o întrebare legată de decizia luată la Goldman Sachs și dezvăluită săptămâna trecută, aceea de a lansa un birou de tranzacții pentru contractele future pe bitcoin.

„Uite, nu au decât să facă ce vor ei. Pot să facă orice consideră că este în interesul acționarilor”, a răspuns Gary Cohn.

Cohn a devenit președinte la Goldman Sachs și director operațional senior în anul 2006. A rămas pe acest post și după marea criză financiară din 2008. Se consideră că firma pe care el o conduce a avut o contrubuție majoră la prăbușirea economică, prin afacerile cu securități garantate ipotecar.

Când Donald Trump a obținut președinția americii, în ianuarie 2017, Cohn a părăsit firma Goldman Sachs pentru a servi ca director al Consiliului Economic Național. În luna martie, anul acesta, s-a spus că acesta va demisiona, decizie care reflectă cel mai probabil opoziția lui față de tarifele propuse de administrația lui Donald Trump. Cohn a părăsit postul pe 2 aprilie.