Autoritatea de supraveghere financiară germană (BaFin) a interzis activitatea Crypto.exchange GmbH, un exchange locat in Berlin, interzicându-le să mai deruleze activități de broker financiar.

Ordinul a fost emis după ce exchange-ul a afirmat pe site-ul său, btc-now.de, că va vinde bitcoin pe euro în sistem de bursă de valori, susținând că profiturile vor fi transferate investitorilor in 30 de minute.

În conformitate cu BaFin,

”activitatea financiară bazată pe comision derulată de Crypto.exchange GmbH nu este autorizată, iar decizia de interzicere a fost luată după ce utilizatorii au afirmat că nu au primit contravaloarea cryptomonedelor transferate.”

Autoritatea financiară a declarat că Ordinul are aplicabilitate imediată, însă decizia nu este finală. În prezent, site-ul btc-now.de nu este operațional.

bitcoin-invest

BaFin a intervenit anterior pentru închiderea operațiunilor cu criptomonede: în aprilie 2017 au închis un site de procesare plăți care avea legături cu OneCoin, un serviciu de monede digitale care s-a dovedit fraudulent si a fost amendat cu 2,6 milioane de euro în Italia.

Câteva săptămâni mai tarziu, BaFin a închis ale două companii cu conexiuni cu OneCoin, ordonând încetarea activităților online bazate pe sistemul de schimb OneCoin.

Similar, în noiembrie 2017 BaFin a transmis un avertisment legat de riscurile asociate ICO și vânzărilor de tokenuri, susținând că implică riscuri de frauda și poate provoca pierderea completă a investiției.

”Din cauza lipsei de legislație și transparenței, consumatorul este singurul responsabil de verificarea identității, reputației și credibilității financiare a vânzătorului de tokenuri, precum și de evaluarea ofertei. De asemenea, nu exisă garanții că datele personale furnizate vor fi protejate în conformitate cu standardele germane.”