Sinteza cripto 26 aprilie – Autoritatea financiară din Malta publică un ghid de identificare a cripto scam – Samsung lansează o nouă versiune de entreprise blockchain

Autoritatea financiară din Malta publică un ghid de identificare a cripto scam

Autoritatea pentru Servicii Financiare din Malta a publicat un ghid de identificare a celor mai răspândite înșelătorii cripto. Documenteul educațional învață investitorii interesați de criptomonede cum să identifice un cripto scam.

Este vorba de o listă cu cele mai comune 11 semne de avertizare pe care ar trebui să le ia în considerare potențialii investitori. Printre acestea se numără rata de rentabilitate nerealist de mare, garanție 100% a fondurilor depuse, tehnici de vânzări agresive și contradicții între documente și informații transmise verbal.

La începutul lunii aprilie, autoritatea financiară a aprobat 14 consilieri cripto al căror rol este de a verifica planurile de afaceri ale companiilor cripto. Firmele interesate trebuie să obțină licență de operare în Malta, în conformitate cu noua Lege a Bunurilor Virtuale. În prezent, supravegherea și auditarea pieței cripto este realizată în cooperare cu compania americană CipherTrace.

O săptămână aventuroasă

Bitcoin a avut o evoluție săptămânală aventuroasă, oscilând între 5650$ și 5150$. După ce a început săptămâna într-un trend ascendent, în cursul zilei de ieri prețul a scăzut brusc.

Motivul principal din spatele scăderii a fost știrea că Bitfinex a fost acuzat de procurorii din New York de faptul că a folosit fonduri Tether pentru a acoperi pierderi de 850 milioane de dolari. Exchange-ul nu a informat clienții în legătură cu această situație.

Per ansamblu, Bitcoin a revenit la valoarea de vinerea trecută și se tranzacționează la 5250$. Celelalte criptomonede de top nu o duc însă la fel de bine, majoritatea înregistrând scăderi de 10-15% în ultima săptămână. Singura excepție a fost Basic Attention Token (BAT), care a crescut ușor.

India planifică interzicerea totală a criptomonedelor

Economic Times raportează că India se pregătește de o interzicere totală a criptomonedelor. Raportul ce citează surse guvernamentale nenominalizate menționează că un proiect de lege pe această temă se află în lucru. Aparent, mai multe agenții de stat susțin ideea lansată de Banca Centrală din India de a interzice tranzacționarea și emiterea oricăror forme de monede digitale.

Articolul menționează însă că discuția cu privire la interzicerea criptomonedelor va fi cel mai probabil amânată pentru a doua jumătate a anului. Alegerile din India sunt programate pentru luna mai a acestui an.

Samsung lansează o nouă versiune de entreprise blockchain

Samsung SDS a lansat o nouă versiune a platformei de entreprise blockchain numită Nexledger Universal. Aceasta oferă o interfață de programare a aplicațiilor care poate fi folosită cu diferite tipuri de blockchain precum Ethereum, Hyperledger Fabric și algoritmul Nexledger Consensus al Samsung.

Utilizatorii pot să o folosească pentru a dezvolta cereri de autentificare, decontare a plăților și dovada originalității. Nexledger Universal este disponibil în prezent pe piața Azure a Microsoft.

Ike

Postari recente

Autoritățile americane spun că băncile pot sprijini emisia de criptomonede stabile

Biroul de control al monedei din SUA (OCC) a publicat un nou set de recomandări,… Citeste mai mult

15 ore

Ethereum Classic încearcă să protejeze rețeaua de atacuri 51%

Organizația Ethereum Classic Labs a anunțat un parteneriat cu două firme de securitate cibernetică pentru… Citeste mai mult

16 ore

Analiștii avertizează că Bitcoin va avea o săptămână volatilă

Weekend-ul acesta a demonstrat că urmează o perioadă de volatilitate pentru prețul Bitcoin, confirmată și… Citeste mai mult

16 ore

Produse cu brand cripto de vânzare pe platforma The Crypto Merch

Pasionații de blockchain și cripto au la dispoziție o platformă de unde pot achiziționa produse… Citeste mai mult

2 zile

Avocați NVIDIA contestă acuzațiile investitorilor cu privire la cipurile de minare cripto

Un grup de investitori în compania NVIDIA au acuzat producătorul de electronice că au exagerat… Citeste mai mult

2 zile

Noi upgrade-uri pentru Lightning Network

Rețeaua Lightning beneficiază de noi upgrade-uri lansate în ultima săptămână de Lightning Labs și Blockstream.… Citeste mai mult

2 zile