Ghidul teparului – cum sunt pacaliti barbatii pe site-urile de matrimoniale

Dacă ați folosit site-uri de matrimoniale ca OkCupid sau Tinder, probabil că ați observat sutele de profiluri false care există pe site, care par făcute pentru a face rost de informații private pe care să le dea mai departe țeparilor.

Site-urile de matrimoniale devin, din fericire, din ce în ce mai bune la identificarea celor care le folosesc serviciile pentru a trimite mii de mesaje spam. Este ușor să-ți dai seama. Trimit același mesaj la nesfârșit, de multe ori însoțit de același link.

A apărut însă un tip de țeapă pe matrimoniale care este mai greu de identificat, iar oamenii care se ocupă de genul ăsta de țepe pretind că ar câștiga mii de dolari în fiecare lună, păcălind bărbați vulnerabili.

Pe internet a apărut un ghid PDF care se vine online cu doar 10 lei. Materialul dă detalii despre cum operează țeparii profilurile false de matrimoniale pentru a-i ușura pe bărbați de bani. Ghidul nu este disponibil gratuit. De fapt, când a apărut prima dată se vindea pe piețele din deep web pe bitcoini.

Pe deep web nu se vând doar arme și droguri. Vânzătorii listează și ghiduri despre cum să comiți alte activități ilegale. Documentele sunt de multe ori vândute pentru sume mici de bani, dar bariera de preț, nevoia de a plăti cu bitcoin și faptul că sunt disponibile doar pe deep web, toate acestea limitează circulația ghidurilor.

O copie a ghidului se vindea pe site-ul Crypto Market din deep web. Documentul, intitulat ”Țeapa de pe matrimoniale a lui Adhrann updatată, 2014”, vine cu o metodă de a crea profile false, atrăgând bărbații în conversație iar apoi presându-i să trimită bani. Autorul pretinde că cineva care operează o astfel de țeapă pe internet poate să câștige undeva la 15 000 de dolari pe lună dacă lucrează ”cu normă întreagă”.

Iată un rezumat al ghidului de țepe:

PRINCIPIUL
Principiul de bază din spatele acestei scheme e vechi de când lumea, dar poți să îl duci la un nivel mai înalt, și implicit la câștigul ai mari, exploatând o piață de câteva zeci de milioane de oameni care sunt singuri și caută dragoste și companie. Sunt oameni care ar face multe lucruri pentru a avea chestiile astea. 
Nu trebuie să îți pui probleme de etică în legătură cu asta, mulți dintre ei se masturbează în timp ce se uită la porneturi cu minori sau mii de alte chestii ciudate. Sincer, dubioșii ăia sunt – de departe – ținta ta principală.

Adhrann îi sfătuiește pe oamenii care urmează acest ghid să aibă grijă la felul în care își fac profilul pe site-ul de matrimoniale. Ar trebui să aibă un telefon ”de prăjit”, spune el (un telefon de unică folosință, pe care să îl poți folosi temporar și apoi să îl arunci). Țeparii sunt de asemenea sfătuiți să folosească rețele virtuale private și servicii proxy. Ambele pot să te ajute să îți ascunzi adresa de IP reală și locația în cazul în care activitățile tale ajung la urechile poliției.

Așadar, cum afli dacă cineva încearcă să te fraierească? Pentru început, Adhrann sugerează cititorilor să caute un anumit tip de bărbați – ”40-60 de ani, care lucrează în domeniu tehnic sau financiar (IT, analist, contabil, consultant, inginer etc) singur sau care trăiește cu părinții, nu se pricepe foarte bine să facă conversație, timid, puțin ciudat, genul de nerd”.

O altă metodă de a-ți da seama dacă un cont este fals este selecția de fotografii pe care le folosește. Ghidul lui Adhrann spune că țeparii ar trebui să ”caute pe Internet niște fotografii ale unei fete drăguțe” și să selecteze pe cineva care nu este ”super model, dar o fată sexy normală”. Pentru a găsi fotografii, țeparii pot cumpăra fotografii ale unor tinere, de cele mai multe ori prin intermediul unor forumuri ciudate frecventate de hackeri.

Mai jos e o captură de ecran de pe un astfel de forum, în care un utilizator cere informații despre cum poate obține câteva mii de fotografii cu fete tinere și drăguțe.

Chiar înainte ca un țepar să îți trimită mesaj, poți să îți dai seama dacă este vorba despre un cont fals uitându-te la fotografii. Dând o căutare de imagine pe Google pentru fotografia de profil a cuiva, vei vedea unde mai apar acele imagini pe internet. Uneori le vei vedea arașate pe Facebook, Instagram și Twitter, cu nume diferite. Ăsta este un semn sigur că un cont este fals, pentru că fotografiile probabil că circulă de mai multă vreme pe internet.

Pasul doi al ghidului de întâlniri se ocupă cu ”dezvoltarea unei relații virtuale.” Țeparii sunt sfătuiți să pună tot felul de întrebări despre ținta lor, fiind cât mai atenți la relațiile din trecut. Sunt apoi instruiți să ia informațiile pe care le-au aflat și apoi să creeze ”femeia perfectă”.

PASUL 2 – CREAREA UNEI RELAȚII VIRTUALE
Bărbații sunt ușor de manevrat. Dacă aș fi scris un ghid despre cum să le păcălești pe femei, mi-ar fi luat 1000 de pagini, credeți-mă. Trebuie să te naști cu darul de a înțelege femeia pentru a reuși genul ăsta de țepe, dar se plătește mult mai bine. 
Trebuie doar să îi asculți și să le identifici nevoile. Nu vorbi prea mult despre tine (adică despre personalitatea pe care ți-ai creat-o), ci întreabă-i tot felul de lucruri despre ei.
Nu îi copleși cu întrebări, prefă-te că ești foarte interesat să îi cunoști. Întreabă-i despre relațiile din trecut, de ce s-au încheiat, cum erau femeile pe care le-au iubit, și folosește toate astea în avantajul tău pentru a crea femeia virtuală perfectă. Află cât poți de mult despre ei înainte să ajungi să încasezi. 
Doar după aceea poți începe să îți vinzi scenariul. 
Pune accent pe faptul că te afli într-o situați financiară dificilă, dar nu insista pe asta. Tratează subiectul ca și când...ți-a fost mai bine în trecut iar acum îți este jenă pentru că nu te-ai obișnuit cu dificultățile.

În partea a treia lucrurile devin mai interesante. Se numește stadiul de ”încasat” și aici țeparii încep să îți ceară bani. Până acum țeparii au fost instruiți să refuze să vorbească pe Skype, dar dacă cel vizat insistă, atunci ar trebui să le spui că ai nevoie de bani pentru o cameră web, pentru că nu ți-o permiți. Țeparilor li se spune să folosească o parteneră de sex feminin petnru partea de video call, și există și un ghid despre cum ar trebui să arate – de preferabil drăguță – nu trebuie să fie frumoasă, să arate rezonabil – cu vârsta între 18 și 40 de ani. Se poate și fără ea, dar mult mai greu, pentru că va trebui să te dai drept femeie.

Dacă toate lucrurile merg bine și reușesc să păcălească pe cineva să le dea bani de cameră web sau alte sume mici, atunci pot trece la următoarea parte din proces, cunoscută ca ”pauza.”

Țeparii sunt instruiți să regizeze o altercație pe webcam iar apoi să întrerupă contactul.

După o lovitură mare de 2-3 mii de dolari (după cum am spus, posibilitățile sunt nelimitate odată ce ai ajuns să îl cunoști bine) poți să pui la punct un scenariu de felul următor: 
În timpul unei sesiuni de discuții pe webcam, în aceeași zi în care ai scos banii, intră un bărbat în cameră, care începe să țipe și să o bată pe fată, so o amenințe că o omoară, chipurile pentru că a prins-o vorbind cu alți bărbați. 
Apoi...nici un semn timp de o săptămână. 

După o săptămână, țeparilor li se spune să sune ținta și să pretindă că ”soțul/tatăl/peștele/cine vrei tu” s-a ”îmbătat/s-a drogat/orice altceva” și i-a atacat. Apoi le pot cere oamenilor mii de dolari pentru a fugi și a scăpa pentru totdeauna. Acesta este ultimul pas, iar țeparii vor pleca cu mii de dolari, iar povestea se încheie.

Dacă vreți să vă feriți de țepe pe site-urile de matrimoniale, iată câteva ponturi de bază pe care să le urmați:

Nu dați bani oamenilor pe care i-ați cunoscut pe site-urile de matrimoniale

Verificați-le fotografiile ca să vedeți dacă nu cumva le-au furat de la altcineva.

Fiți sceptici în legătură cu oamenii cu care vorbiți. Se leagă lucrurile în povestea lor sau din când în când încurcă detaliile?

Pun prea multe întrebări? Este normal într-o conversație, dar fiți atenți la cei care încearcă să construiască un profil pe baza trecutului vostru.

Ike

Vezi comentarii

  • Da.. Site-ul Erotic-flirt.ro are poze false, profiluri false cu care atrag clientii sa plateasca sa vorbeasca cu acei sau acele... Odata facut abonamentul, ei iti extrag din cont bani fara sa te intrebe, iar ca sa anulezi contul trebuie sa trimiti scrisoare scrisa prin posta, undeva in Cehia ... Deci o porcarie si o mizerie totala ..Site tepar al unor escroci, care au sediul prin Elvetia pe la o Cutie Postala, webmasterul de prin Polonia, si relatiile cu clientii in Cehia .... mama lor de infecti.

Postari recente

Fosti dezvoltatori Morgan Stanley lansează o nouă platformă de derivative cripto

Opt foști dezvoltatori de bază de la una dintre cele mai importante bănci de investiții de pe Wall Street, Morgan… Citeste mai mult

40 de minute

Banque de France anunță că va testa CBDC în 2020

Banque De France, banca centrală a Franței, a anunțat că intenționează să înceapă testarea unei monede digitale în primul trimestru… Citeste mai mult

O oră

SEC are un nou șef al diviziunii cyber

Autoritatea americană SEC a anunțat numirea Kristinei Littman în funcția de șef al diviziunii cibernetice. Aceasta ocupă postul ocupat anterior… Citeste mai mult

4 ore

Insulele Virgine Britanice anunță planurile pentru o monedă digitală

Guvernul Insulelor Virgine Britanice va anunța planurile de lansare ale unei monede digitale proprii. Anunțul va fi realizat în cadrul… Citeste mai mult

5 ore

Sinteza cripto 4 Decembrie – Încă un ETP Bitcoin lichidat fizic pe bursa SIX – Bithumb lansează un sistem de identificare pentru clienți

Încă un ETP Bitcoin lichidat fizic pe bursa SIX Compania americană WisdomTree Investments a lansat un ETP Bitcoin lichidat fizic… Citeste mai mult

17 ore

SoFi obține BitLicense

Furnizorul de împrumuturi pentru studenți și servicii financiare SoFi a obținut cea de-a 24-a licență de monedă digitala din New… Citeste mai mult

o zi