Compania japoneză GMO Internet Group, care anunțase că își lansează propriul exchange de bitcoin la data de 24 mai, a amânat lansarea operațiunilor până pe 31 mai.

Amânarea cu o săptămână

Z.com Coin este numele platformei de exchange pe care o va lansa compania GMO. Anunțul a fost publicat la data de 9 mai, moment din care utilizatorii se puteau înregistra.

Lansarea a fost amânată însă cu o săptămână de la data inițială, reprezentanții companiei declarând:

“Vom oferi clienților o platformă stabilă de exchange și vom lua în considerare orice va fi necesar pentru a inspira încredere utilizatorilor. Platforma va deveni operațională la data de 31 mai 2017.

Compania și-a exprimat părerea de rău pentru utilizatorii care își creaseră deja conturi: “Ne cerem scuze tuturor clienților care s-au înregistrat și care așteaptă lansarea platformei.”

Tranzacționarea cu platforma Z.com Coin

Compania GMO-Z.com Coin Ltd a fost creată inițial în octombrie 2016, cu numele GMO Wallet Co. Ltd. Scopul de atunci al companiei era de a dezvolta o platformă de tranzacționare de bitcoin. În noiembrie 2016 a început testarea platformei în vederea viitoarelor operațiuni.

În primă fază vor fi disponibile două servicii: Virtual Currency FX și Virtual Currency. Primul va funcționa cu tranzacții extrabursiere (OTC), iar al doilea va permite achiziția și vânzarea de bitcoini.

Compania a anunțat că platforma va funcționa non-stop, vor fi comisioane zero pentru clienți, iar suma minimă tranzacționată va fi 0.001 bitcoin.

GMO deține de asemenea și platforma de brokeraj GMO Click Securities. Un grup de traderi, numit Mrs. Watannabe, care activează deja pe platforma GMO Click, este interesat și de noua platformă anunțată de compania GMO. Astfel, Z.com Coin va fi pentru ei o rampă de investiții în bitcoin. Alte companii japoneze de brokeraj care și-au deschis platforme de tranzacționare de bitcoin sunt Money Partners Group și Kabu.com.

Sursa – News.bitcoin.com