Gigantul de investiții Goldman Sachs își va folosi proprii bani pentru a tranzacționa contracte future în numele clienților, conform unui articol din publicația New York Times.

New York Times a raportat ieri că, deși nu este tocmai clar când se vor lansa pe piață noile operațiuni de trading, inițiativa este deja aprobată de toți directorii din consiliu. Goldman Sachs urmează de asemenea să „creeze propria versiune de contracte future, mai flexibile, cunoscute ca non-deliverable forward, pe care le vor oferi clienților”, conform rapoartelor.

Executivul Rana Yared a spus că decizia a rezultat dintr-un număr tot mai mare de cereri de la clienți, care au indicat faptul că există un interes tot mai mare în rândul populației să dețină bitcoini, ca active alternative.

„Rezonează cu noi când un client ne spune – vreau să dețin bitcoin sau contracte future pe bitcoin pentru că eu cred că este o metodă de stocare de valori alternativă”, a spus aceasta în discuțiile cu New York Times.

Banca de investiții a angajat primul trader de „active digitale”, Justin Schmidt, care se va ocupa de operațiunile zilnice. Schmidt a lucrat în trecut ca trader la fondul de investiții Seven Eight Capital, înainte să plece anul trecut și să tranzacționeze criptomonede.

Știrea reflectă o implicare tot mai mare a celor de la Goldman Sachs pe piața criptomonedelor. Directorul executiv Lloyd Blankfein a spus în trecut că banca de investiții a aprobat contractele future pentru clienții săi. Conform celor de la Times, orice acțiune mai detaliată – inclusiv administrarea bitcoinilor – va veni doar după ce primesc aprobare din partea autorităților americane.

După spusele lui Yared, conducerea de la Goldman Sachs a avut o abordare precaută pe tot parcursul procesului.

„Pentru aproape fiecare persoană implicată a existat ceva scepticism personal pe care l-a pus pe masă”, a spus Yared. „Nu este un risc nou pe care să nu îl pricepem. Este doar un risc mai mare de care trebuie să fim mult mai conștienți în situația de față.”