Evoluția pozitivă a piețelor cripto a determinat unul dintre greii finanțelor internaționale, Goldman Sachs, să angajeze un veteran al piețelor financiare pentru a dezvolta o strategie pentru bunurile digitale. Justin Schmidt, fost vicepreședinte al companiei Seven Eight Capital, specializată în trazacțiile cu titluri de valoare, ocupă acum postul de Director al piețelor digitale și se va ocupa de evaluarea potențialului de investiții în criptomonede.

Decizia de angajare a reinițiat zvonurile că Goldman Sachs se pregătește să deschidă un departmanet specializat în tranzacțiile cripto, deși directorul companiei Lloyd Blankfein a negat acest lucru.
Unul dintre motive este faptul că Goldman Sachs deține acțiuni în cadrul start-up-ului Circle, care se ocupă exact cu acest tip de tranzacții.

De altfel, directorul Circle, Jeremy Allaire, a declarat că activitățile companiei au crescut suficient încât au decis să dubleze valoare minimă a tranzacțiilor de la 250.000$ la 500.000$, cu toate că media tranzacțiilor este de 1 milion de dolari.

Allaire este de părere că valoarea tranzacțiilor va continua să crească, având în vedere evoluția pieței cripto, iar faptul că volumele tranzacționate s-au dublat față de anul trecut (ajungând la 2 miliarde pe lună) îi confirmă previziunea.

Tranzacțiile OTC gestionate de Circle sunt tranzacții ce se derulează în afara exchange-urilor clasice precum GDAX, Kraken sau Binance, deoarece au volume foarte mari, pe care exchange-urile nu le pot gestiona.

Departamentele de tranzacționare precum cel al Circle dispun de lichidități și permit investitorilor instituționali să deruleze afaceri fără a afecta întreaga piață. În afară de Circle, companii precum DRW Cumberland au departmente similare, iar exchange-ul Kraken a lansat recent un trading desk. Grupul bancar Barclays din Regatul Unit a afirmat că analizează opțiunea de a deschide un departament similar.

Recent, Circle a achiziționat exchange-ul Poloniex pentru 400 de milioane de dolari, pe care planifică să îl extindă pe piețe noi, adăugând criptomonede și tranzacții fiat-în-cripto.