În ultimele câteva săptămâni, prețul criptomonedelor a scăzut în valoare. Și interesul în mediul online este un trend în scădere. După cum arată Google Trends, căutările pe internet ale termenului bitcoin au scăzut la nivele care nu s-au mai văzut din octombrie 2017.

Interesul online față de cuvintele și frazele legate de criptomonedă au scăzut considerabil

Conform datelor de pe Google Trends și Insights, căutările cuvântului cheie bitcoin scad rapid. Graficele datează din martie 2017 și sunt aproape identice cu graficul de preț bitcoin-dolar. Același lucru se poate spune despre mai multe cuvinte populare care au ajuns la maxime la finalde 2017, cum ar fi „ethereum”, „ripple” și „criptomonedă”. Datele de pe Google arată că toate aceste cuvinte care includ cuvântul „bitcoin” arată scăderi în interesul publicului cu peste 80%.

Cryptocurrency Interest Wanes — Online Searches for "Bitcoin" Drop 80%

 

Cryptocurrency Interest Wanes — Online Searches for "Bitcoin" Drop 80%

În acest moment, țările care arată cel mai mare interes față de bitcoin sunt Africa de Sud, Slovenia, Australia, Olanda, Singapore, Austria, Canada, Elveția, Ghana și Norvegia. În acest moment, cele mai multe căutări includ „binance”, „ripple price” (prețul ripple) și „bitcoin bubble burst” (spargerea bulei bitcoin). Și căutările legate de bitcoin acsh au ajuns la nivelul din octombrie. O mare parte din interesul față de această criptomonedă vine din Bolovia, Olanda și Australia.

Cryptocurrency Interest Wanes — Online Searches for "Bitcoin" Drop 80%

Țările cu volume mari , mai puțin interesate

Cele mai mari volume tranzacționate vin din țări ca Japonia și Coreea de Sud. Căutările în aceste zone sunt îsă mai scăzute. Controversata monedă tether a avut mai multe căutări anul trecut, dar în luna martie oamenii nu s-au mai arătat la fel de interesați de subiect. Totuși, volumele de tether tranzacționate au crescut semnificativ. Moneda „stabilă” are cam 12,6% din tranzacțiile la nivel global. Și intersul față de schimburile de bitcoin sau de criptomonedă au scăzut considerabil.

Putem să spunem fără îndoială că recordurile de preț de anul trecut au atras multă atenție. De atunci însă prețul a scăzut, și la fel și interesul. Anul trecut, cuvântul „bitcoin” era printre cei mai căutați termeni pe Internet. În 2018, situația ar putea să fie cu totul alta.