Cripto-scepticul Peter Schiff a găsit o nouă metodă de a critica Bitcoin. Mai nou, el a acuzat Grayscale și CNBC de conspirație pentru a promova criptomoneda către public.

Schiff spune că postul de televiziune CNBC colaborează cu analiștii pro-Bitcoin pentru a promova activul digital în defavoarea aurului. În opinia sa, reclamele plătite de Grayscale sunt plata pentru ca analiștii CNBC să ”alimenteze bula Bitcoin”:

„CNBC returnează favoarea, aducând în permanență invitați pro-Bitcoin la emisiuni, care fac prognozele de preț optimiste”,

a declarat CEO-ul Pacific Capital pe Twitter.

Grayscale cumpără mai mult Bitcoin

Potrivit lui Schiff, sentimentele pozitive generate de CNBC determină investitorii să cumpere acțiuni Grayscale Bitcoin Fund (GBTC). La rândul său, Grayscale cumpără mai mult Bitcoin, alimentând creșterea prețului. În același timp, profitul obținut din vânzarea acțiunilor GBTC este apoi utilizat pentru finanțarea mai multor reclame pe CNBC.

Stai conectat in lumea digitala!

Mai mult, Schiff susține că postul de televiziune CNBC refuză să invite „scepticii bitcoin” la emisiuni, fără a oferi însă motive concrete.

Declarațiile lui Schiff au fost declanșate de un anunț recent al CEO-ului Grayscale Barry Silbert despre readucerea la televiziune a faimoasei reclame „Drop Gold”. În această campanie, Bitcoin este promovat ca aur digital și depozit de valoare avansat tehnologic.

De ce nu se face campanie pentru aur?

Reacția lui Barry Silbert a fost promptă – el l-a declarat depășit pe Peter Schiff și l-a sfătuit să folosească telegraful pentru a-i contacta pe ceilalți susținători ai aurului. Metoda de comunicare învechită este potrivită pentru investitorii blocați în sistemele tradiționale. În opinia lui Silbert, nimic nu îi împiedică să se asocieze pentru a crea o campanie de publicitate similară pentru metalul prețios.

La rândul său, maximalistul Bitcoin Anthony Pompliano i-a recomandat lui Schiff să verifice tabloul de bord al Bitcoin vs. aur. Criptomoneda a înregistrat o creștere mult mai mare decât XAU anul acesta.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Potrivit Bitcointreausuries, un site care ține evidența companiilor publice care dețin bitcoin, peste 800.000 BTC sau 4% din totalul monedelor în circulație este deținut de companii. O mare parte dintre acestea sunt atrase de statutul criptomonedei de aur digital, fapt care îl înfurie pe Schiff.