German Neff, un cetățean estonian care susține că reprezintă grupul #Findsatoshi, a creat o campanie de strângere de fonduri pe site-ul rusesc Boomstarter, pe care dorește să le folosească pentru a identifica odată pentu totdeauna creatorul Bitcoin.

Până în prezent, au fost strânși aproximativ 44.000 de dolari de catre grupul #Findsatoshi. Banii vor fi folosiți pentru angajarea de detectivi și investigatori în intreaga lume. Singurul scop este acela de a descoperi identitatea reală a lui Satoshi Nakamoto.

Speculațiile cu privire la creatorul Bitcoin au fost extrem de variate și au stârnit mereu interesul mass media, însă până în prezent identitatea acestuia nu a fost descoperită.

Cu toate acestea, Neff insistă:

“Satoshi trebuie găsit. Și nu este vorba doar o curiozitate. Acum, piața este pe un echilibru fragil; pentru dezvoltarea ulterioară a criptomonedelor, trebuie să știm cine a creat cripto și de ce. A fost într-adevăr un entuziast care a dat lumii o monedă independentă sau a fost un grup de oameni care urmăresc scopuri științifice sau pur egoiste? Sau poate Bitcoin este o invenție a unei companii mari sau a unui gigant IT care a decis să ia o nouă direcție? Bitcoin poate fi o invenție de stat, creată cu scopul de a controla toate tranzacțiile? Există multe ipoteze cu privire la cine ar putea fi în spatele acestei idei, dar nici o teorie nu a fost confirmată “.

Grupul #Findsatoshi

“Noi, grupul internațional de cripto-entuziaști #Findsatoshi,” anunță pagina Boomstarter,

“inițiază o căutare internațională a creatorului Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Lumea trebuie să fie sigură că moneda cripto nu este o fraudă globală. Noi, fanii criptomonedelor care cred cu sinceritate în idealurile din spatele banilor digitali, ar trebui să știm cine are mai mult de 1 milion de monede în portofel. Și cine ar putea răsturna piața peste noapte, provocând distrugerea sa. Cel puțin un fapt confirmat ar fi de ajuns. Exista prea mult risc pentru o noua paradigma economica. “

Noua inițiativă este așadar justificată de teama de un Bitcoin dump. Insă chiar și presupunând că va avea succes, identificarea lui Satoshi Nakamoto nu va putea împiedica în niciun fel dump-ul.

Proiectul are oricum șanse foarte scăzute de succes. Dar curiozitatea oamenilor cu privire la creatorul Bitcoin nu va înceta să genereze astfel de campanii.