Cel mai mare holding IT din Rusia, Mail.ru accepta bitcoin. Include companii precum Vkontakte (versiunea rusească a Facebook), Odnoklassniki (ok.ru, similar cu LinkedIn), MyWorld, ICQ Messanger, servicul de reclame pentru telefoane mobile Youla și numeroase jocuri online. Începând cu luna martie 2017, pe platforma ce generează reclame myTarget sunt acceptate plățile în bitcoin (atât pentru achiziționarea de reclame, cât și pentru încasarea veniturilor provenite din reclamele vizualizate).

Platforma myTarget distribuie reclame pe toate paginile gestionate de Mail.ru, dintre care Vk.ru are peste 460 de miliaone de utilizatori, iar Ok.ru are peste 45 de milioane.
Noul sistem de plată prin criptomonede este realizat în colaborare cu BitPay, astfel încât proprietarii de site-uri pot plasa reclame și încasa veniturile provenite în bitcoin și bitcoin cash.

Reprezentantul Mail.ru a declarat:

”Dorim să oferim clienților noștri cât mai multe oportunități de a-și dezvolta afacerile. Acceptarea plăților în criptomonede pe platfroma myTarget este punctul de plecare pentru un ecosistem ce va include în viitor toate celelalte proiecte ale grupului Mail.ru, inclusiv proiectele de jocuri online”.

Rusia a demonstrat deschidere pentru adoptarea criptomonedelor, existând în lucru inclusiv un proiect de lege care să ofere reduceri de taxe pentru veniturile provenite din activitățile asociate cu acestea (tranzacționare, minare și ICO). Una dintre modificările propuse la legea cu privire la bunurile digitale existente este mărirea limitei de investiții în ICO de la 50.000 la 500.000 de ruble (de la 900 dolari la 9000 de dolari). Acest proiect de lege este planificat să fie supus votului în iulie 2018.