Christine Lagarde: ideea de monedă digitală propusă de Carney este fascinantă

Guvernatorul desemnat al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a vorbit din nou despre monedele digitale și criptomonede.

În cadrul unei audieri a Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European, Lagarde a răspuns la o serie de întrebări, inclusiv unele cu privire la criptomonede.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Lagarde a declarat că este în favoarea explorării ideii propuse de guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, cu privire la o monedă digitală emisă de principalele bănci centrale din lume.

„Sunt fascinată de propunerea lui Carney cu privire la formarea unei companii de către băncile centrale majore pentru a explora crearea unei monede digitale comune”.

Ideea propusă de Carney este de a crea o monedă digitală similară cu Libra, dar emisă de Băncile Centrale.

Bitcoin si restul

Lagarde a adăugat că este necesar să se facă distincția între criptomonedele precum Bitcoin, care sunt instrumente speculative și volatile, și monede stabile, care au un viitor diferit. Anterior, ea s-a exprimat cu privire la criptomonede în termeni relativi pozitivi, dar a recunoscut că nu intră sub autoritatea băncilor centrale.

Monedele digitale emise de băncile centrale (CBDC), în schimb, vor trebui să respecte toate normele și reglementările existente deja. Atât în ceea ce privește spălarea banilor, finanțarea terorismului, cât și în ceea ce privește stabilitatea financiară.

Lagarde a confirmat astfel interesul său pentru noile tehnologii și criptomonede, dar a subliniat că prioritatea sa sunt CBDC. Ea va prelua oficial funcția de guvernator al Băncii Centrale Europene în noiembrie. Nu ar fi surprinzător ca Lagarde și Carney să lanseze dezvoltarea unui astfel de proiect.

Ike

Postari recente

Battle of Nodes – Ultima rundă de teste pentru proiectul Elrond

Proiectul Elrond a anunțat că este pregătit să lanseze mainnet-ul și să mineze blocul Genesis.… Citeste mai mult

7 ore

Tehnologia blockchain poate ajuta industria medicală

Harvard Business Review a publicat un raport ce menționează că lanțurile de aprovizionare din industria… Citeste mai mult

o zi

Bitcoin se menține peste 9500$ după o tentativă de creștere la 9700$ în weekend

Bitcoin a înregistrat un weekend agitat, cu o încercare de depășire a pragului de 9700$.… Citeste mai mult

2 zile

Amazon obține brevet pentru un sistem DLT pentru autenticitatea produselor

Gigantul Amazon a brevetat un sistem bazat pe tehnologia DLT pentru dovedirea autenticității bunurilor de… Citeste mai mult

2 zile

Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare… Citeste mai mult

2 zile