Christine Lagarde: ideea de monedă digitală propusă de Carney este fascinantă

Guvernatorul desemnat al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a vorbit din nou despre monedele digitale și criptomonede.

În cadrul unei audieri a Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European, Lagarde a răspuns la o serie de întrebări, inclusiv unele cu privire la criptomonede.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Lagarde a declarat că este în favoarea explorării ideii propuse de guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, cu privire la o monedă digitală emisă de principalele bănci centrale din lume.

„Sunt fascinată de propunerea lui Carney cu privire la formarea unei companii de către băncile centrale majore pentru a explora crearea unei monede digitale comune”.

Ideea propusă de Carney este de a crea o monedă digitală similară cu Libra, dar emisă de Băncile Centrale.

Bitcoin si restul

Lagarde a adăugat că este necesar să se facă distincția între criptomonedele precum Bitcoin, care sunt instrumente speculative și volatile, și monede stabile, care au un viitor diferit. Anterior, ea s-a exprimat cu privire la criptomonede în termeni relativi pozitivi, dar a recunoscut că nu intră sub autoritatea băncilor centrale.

Monedele digitale emise de băncile centrale (CBDC), în schimb, vor trebui să respecte toate normele și reglementările existente deja. Atât în ceea ce privește spălarea banilor, finanțarea terorismului, cât și în ceea ce privește stabilitatea financiară.

Lagarde a confirmat astfel interesul său pentru noile tehnologii și criptomonede, dar a subliniat că prioritatea sa sunt CBDC. Ea va prelua oficial funcția de guvernator al Băncii Centrale Europene în noiembrie. Nu ar fi surprinzător ca Lagarde și Carney să lanseze dezvoltarea unui astfel de proiect.

Ike

Postari recente

Fondatorul Elrond, în discuții cu primarul orașului Miami

Unul dintre cele mai populare proiecte înființate de români, Elrond, face pași importanți în direcția… Citeste mai mult

2 ore

“Fostul CEO al DOGE coin”, Elon Musk, a devenit cel mai bogat om din lume

Elon Musk, CEO SpaceX și Tesla, a depășit valoarea netă a fondatorului Amazon Jeff Bezos.… Citeste mai mult

3 zile

12 angajați ai proiectului Aragon demisionează

Conform Coindesk proiectul Aragon pare să se confrunte cu unele probleme interne. În ultimele zile,… Citeste mai mult

3 zile

Bitcoin depășește 40.000$, iar piața cripto în ansamblu valoarează acum peste 1 trilion de dolari

Cea mai mare criptomonedă nu pare pregătită să își încetinească traiectoria ascendentă. Bitcoin a înregistrat… Citeste mai mult

3 zile

Brevet pentru transfer direct de cripto în conturile de cazino

Cel mai mare producători de slot machines, International Game Technology (IGT), se pregătește să integreze… Citeste mai mult

5 zile

Ucraina colaborează cu Stellar pentru dezvoltarea unui CBDC – Pretul XLM creste cu peste 40%!

Ministerul Transformării Digitale din Ucraina și Fundația pentru Dezvoltare Stellar (SDF) au semnat un memorandum… Citeste mai mult

5 zile