Luna trecută, China a interzis ICO-urile și a început să închidă pe rând schimburile de criptomonedă de pe teritoriul țării. Între timp, au apărut tot felul de zvonuri cum că tocmai guvernul chinez se pregătește să intre serios pe piața criptomonedelor. Autoritățile nu au făcut însă nici un anunț oficial și până acum nu am avut dovezi concrete în acest sens. Avem acum câteva indicii vagi care arată că guvernul chinez intră, sau a intrat deja pe piață.

Pe 10 octombrie s-a lansat un update la aplicația Binance. Dezvoltatorii acestui update sunt Ping An Bank Co, o bancă comercială din Shenzhen cu fond de la guvernul chinez.

Binance a lansat acum trei luni propria monedă, numită Binance Coin (BNB). BNB rulează pe blockchain ethereum, cu ERC20. În aceeași zi, și China Bitcoin a făcut update la aplicația de mobil. Dezvoltatorii aplicației sunt nici mai mult nici mai puțin decât Biroul de Taxe Locale din Xiamen.guvernul chinez

„Poate că implicarea băncii Ping An poate să fie explicată, să zicem că este vorba despre activități comerciale. Controlul Biroului de Taxe Locale asupra bitcoinului demonstrează însă că guvernul este interesat de ICO-uri și bitcoin.”

Deocamdată nu avem o confirmare oficială și nimeni nu nu poate să știe sigur ce va face în continuare guvernul chinez pe piața cripto.

De fapt, directorul de la Binance a spus clar că banca Ping An nu a cumpărat Biance. Cu toate acestea, nu a explicat de ce dezvoltatorii aplicației sunt cei de la Ping An. Biroul de Taxe Locale din Xiamen nu a făcut încă nici o declarație.

Deși directorul de la Binance a negat zvonurile, încă nu există dovezi solide sau explicații care să arate dacă guvernul chinez a intrat sau nu pe piață.

Atenție ! Ne bazăm deocamdată pe zvonuri și dovezi circumstanțiale. Am considerat totuși că este o informație interesantă care merită analizată, mai ales că nu este prima dată când se discută despre o criptomonedă de stat chinezească.