Sinteza cripto 13 Decembrie – Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului

Guvernul elvețian nu este un fan al monedelor digitale dedicate publicului

Guvernul elvețian nu susține ideea unei monede digitale destinate utilizării cu amănuntul. Cu toate acestea, susține că un CBDC dedicat clienților wholesale poate oferi avantaje.

„O monedă digitală a băncii centrale accesibilă la nivel universal nu ar aduce beneficii suplimentare pentru Elveția”,

a declarat cabinetul țării în cadrul unei reuniuni de vineri. În plus, crearea unei monede digitale pentru uz public ar prezenta riscuri pentru stabilitatea financiară.

O monedă digitală destinată utilizării en-gros, „restricționată la jucătorii de pe piața financiară”, pe de altă parte, pare a fi „o strategie mai promițătoare”.

„Un token wholesale emis de BNS (Banca Națională Elvețiană) ar putea contribui la îmbunătățirea eficienței în tranzacționare, decontare și gestionare a securities”,

a sustinut cabitentul elvețian.

În prezent, BNS lucrează la o monedă digitală bazată pe blockchain pentru utilizare en-gros, în parteneriat cu Banca pentru Decontări Internaționale și SIX Digital Exchange.

„Această nouă formă de bani digitali ai băncii centrale ar urma să faciliteze decontarea activelor tokenizate între instituțiile financiare”,

a declarat BNS în octombrie.

Chainalysis implementează soluție AML pentru Bitfinex

Compania de analiză Chainalysis a anunțat finalizarea unei soluții AML complete aplicata pe exchange-ul Bitfinex. Demersul a fost motivat de faptul că regulile propuse de Grupul de acțiune financiară (FATF) vor fi implementate începând cu vara anului 2020.

Chainalysis oferă servicii de verificare a originii fondurilor pentru 41 de blockchain-uri, ce includ numeroase criptomonede și tokenuri.

Bitfinex s-a confruntat cu numeroase controverse, dar încearcă să realizeze un efort semnificativ de raportare.

Peter Warrack, directorul de conformitate al Bitfinex, a declarat:

”Chainalysis ne oferă o soluție de conformitate performantă, cuprinzătoare și sigură. Ne va ajuta să ținem actorii răi în afara platformei noastre, protejând în același timp confidențialitatea utilizatorilor noștri.”

BlockFi vrea să ofere conturi crypto ce generează dobânzi în statul Washington

Firma de creditare cripto BlockFi a anunțat că a obținut o licență de transmitere a banilor în statul Washington. Până în prezent, BlockFi a fost autorizat să ofere doar produse de împrumut în criptomonede.

Firma a explicat că noua licență va permite BlockFi să fie prima companie crypto eligibilă să ofere conturi de criptomonede ce generează dobânzi pentru rezidenții statului Washington. În plus, aceștia vor avea acces și la serviciul de tranzacționare al firmei, lansat săptămîna trecută.

CEO-ul BlockFi și fondatorul Zac Prince a declarat că firma intenționează, de asemenea, să utilizeze licența sa pentru a pregăti platforma pentru a „deservi rezidenții din stat cu o opțiune de rampă fiat”.

Changpeng Zhao : China vrea să controleze minarea de Bitcoin

CEO-ul Binance, Changpeng “CZ” Zhao, este de părere că guvernul chinez dorește să controleze minarea de Bitcoin. Într-un mesaj postat pe Twitter, el a susținut :

”Mineritul de criptomonede este încurajat acum în China. Ei speră să controleze bitcoin, având toți minerii din țară (sub controlul lor).”

În prezent, acest lucru nu este departe de a fi realizat, deoarece peste 60% din descoperirea blocurilor se realizează de mining pool-urile chineze.

China are, de asemenea, unul dintre cele mai mici praguri de rentabilitate pentru BTC, datorită prețului redus al electricității.

În prezent, rețeaua Bitcoin are o multitudine de noduri în SUA, Europa, precum și alte locații la nivel global.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Un nou proiect de scutire de taxe pentru tranzacțiile cu cripto de valoare mică

Legislatorii americani încearcă din nou să introducă o scutire de taxe pentru tranzațiile cu criptomonede de valoare mică. Patru parlamentari,… Citeste mai mult

9 ore

Silvergate Bank si Bitstamp lansează servicii de împrumut garantate cu Bitcoin – 36% dintre IMM-urile in SUA acceptă plățile cu criptomonede – Sinteza crypto 17 Ianuarie

Silvergate Bank si Bitstamp lansează servicii de împrumut garantate cu Bitcoin Banca americană Silvergate, în parteneriat cu exchange-ul Bitstamp, lanseaza… Citeste mai mult

o zi

Grayscale anunță rezultate excelente pentru trimestrul 4 al lui 2019

Compania Grayscale Digital Assets a publicat raportul de activitate pentru anul trecut, relevând rezultate excelente.  Grayscale este unul dintre cele… Citeste mai mult

o zi

Noul prim-ministru al Rusiei susține economia digitală

Presa rusească a anunțat că noul prim-ministru al Rusiei, Mikhail Mishustin, a solicitat prioritizarea economiei digitale. Mishustin a fost confirmat… Citeste mai mult

o zi

CryptoBull: Bitcoin ar trebui să ajungă la 33.000$ până în iulie

Analistul CryptoBull este de părere că Bitcoin va ajunge la valoarea de 33.000 de dolari până în iulie. Argumentele sale… Citeste mai mult

2 zile

Dezvoltatorul Gavin Andresen se reoritentează spre proiecte Ethereum

Unul dintre cei mai vechi dezvoltatori ai Bitcoin, Gavin Andresen, pare să se reorienteze spre blockchain-ul Ethereum. El și-a reluat… Citeste mai mult

2 zile