Coindash a anunțat că au primit în portofelul companiei 20 000 de ether de la adresa asociată cu atacul cibernetic asupra ICO-ului de anul trecut. La vremea respectivă, un hacker necunoscut a reușit să fure 37 000 de ether. Este a doua oară când hackerul returnează fonduri furate.

Pe 23 februarie, cei de la Coindash au anunțat pe blog că 20 000 de ether au fost transferați către portofelul companiei, la ora 12:01:41. În luna iulie anul trecut, hackerul a reușit să schimbe adresa de depozite afișată pe siteul Coindash. Prin această metodă, a reușit să fure aproximativ 37 000 de ether de la contributorii la ICO. La vremea respectivă, suma era evaluată la 10 milioane de dolari. Acum, cei 20 000 de ether pe care hackerii le-au înapoiat valorează cam 17 milioane de dolari.

Este a doua oară când hackerul trimite înapoi fonduri către Coindash. Pe 19 septembrie anul trecut, a trimis 10 000 din jetoanele furate, la vremea aceea în valoare de 3 milioane de dolari.

În mod ironic, atacul suferit de cei de la Coindash anul trecut și care la vremea respectivă a fost „dezastruos pentru compania noastră și pentru contributori” pare acum să fie foarte avantajos. Prețul ether a crescut semnificativ. În fiat, cei de la Coindash au acum de două ori mai mulți bani decât la momentul furtului.

Autoritățile israeliene au fost anunțate că s-a făcut tranzacția.

Directorul de la Coindash, Alon Muroch, a venit cu declarații pe această temă. „La fel ca și atacul în sine, acțiunile hackerilor nu or să ne împiedice să ne ducem planurile la bun sfârșit. Produsul Coindash o să se lanseze [pe 27 februarie], așa cum plănuiam de la început”.

Pe blog, cei de la Coindash au spus că au anunțat Unitatea Anti-terorism Cibernetic din Israel în legătură cu această tranzacție. „Adresa hackerului va fi în continuare urmărită și monitorizată pentru orice activități suspecte.”