Hărțile online interactive sunt cel mai intuitiv mod de a găsi locații de interes, inclusiv comercianții care acceptă criptomonede ca metodă de plată. Multe dintre aceste tipuri de hărți oferă filtre pentru tipuri de servicii oferite sau criptomonede anume.

Coinmap

este una dintre cele mai populare aplicații de tip hartă, deoare permite companiilor ce acceptă criptomonede să își includă coordonatele gratuit. Harta afișează în jur de 16.000 de locații din întreaga lume care acceptă plăți cu criptomonede.

Utilizatorii pot filtra aceste locații în funcție de mai multe categorii, precum cumpărături, cafenele, restaurante, cazare, transport, sport și distracție. De asemenea, include ATM-urile unde pot fi achiziționate sau convertite criptomonede.

Foloseste BRAVE si sustine revista noastra!

Fiecare locație selectată include detalii cu privire la servicii, site-ul web sau explorarea zonei prin Google Street View.

Hărțile online interactive pentru comercianti

Maltamap este dedicată comercianților care folosesc criptomonede în „Insula Blockchain”. Un număr tot mai mare de companii din Malta acceptă criptomonede, inclusiv hoteluri, companii imobiliare, dealeri auto și alți alți furnizori de servicii.

Directoarele de firme oferă o altă oportunitate de a explora locațiile care acceptă criptomonede.

Acceptcryptoz

listează peste 800 de astfel de locuri în mai multe categorii, inclusiv restaurante și baruri, hoteluri și pensiuni, magazine și piețe, arte și divertisment, alte servicii și chiar bancomate cripto. Pagina fiecărei locații oferă datele de contacte ale comerciantului și detalii despre acesta. aceștia din partea stângă a ecranului.

Procesatorii de plăți

O altă categorie de hărți este oferită de procesatorii de plăți, care mențin baze de date cu clienții proprii. Un exemplu în acest sens este furnizorul de PoS cripto Anypay, care oferă o hartă care arată companiile care folosesc serviciile sale.

Platforma acceptă o serie de criptomonede precum BCH, BTC, LTC, DASH, DOGE, ZEC, XRP și ZEN. Locațiile sunt afișate în diferite culori, indicând momentul în care a avut loc ultima plată, astfel încât să știți ce magazine prelucrează în mod regulat plățile crypto. Făcând clic pe un marker vă oferă, de asemenea, informații despre acea afacere, adresa acesteia și monedele acceptate.

Coppay

este o altă companie care permite utilizatorilor să accepte plățile cu criptomonede prin conversia instantanee în fiat. Pe site-ul său are o hartă care arată locațiile fizice în care se utilizează sistemul de plată. Copay oferă servicii în principal comercianților cu sediul în țările baltice din Letonia și Lituania, deși compania lucrează pentru a se extinde pe alte piețe și a intrat deja în Portugalia.

Bitcoinmap

Mai există de asemenea și hărți dedicate unei criptomonede specifice, precum Bitcoinmap.cash.
Aceasta este o bază de date a locațiilor care acceptă criptomoneda BCH, însă multe dintre locațiile respective acceptă și BTC și Dash. Bitcoinmap.cash are o versiune de desktop și o aplicație mobilă pe care o puteți descărca și instala. Oferă informații de bază despre comerciant, inclusiv reduceri oferite pentru plățile cu criptomonede și permite verificarea locației folosind Google Maps.

CryptoZZ