Lipsa de reglementări a industrie cripto din Statele Unite au determinat multe companii să își mute operațiunile în jurisdicții mai prietenoase. Cel mai recent anunț de acest tip a venit de la Circle.

Jeremy Allaire, CEO-ul Circle, a anunțat că își va muta operațiunile de exchange în Bermuda. Compania a obținut recent o licență de operare ca afacere digitală în această regiune.

Un nou hub internațional

Allaire a anunțat că aproximativ 70% din utilizatorii Poloniex locuiesc în afara Statelor Unite, iar biroul din Bermuda va fi responsabil de aceste conturi.

”Europa și Asia sunt piețe destul de importante pentru noi, iar USDC este deosebit de popular cu investitorii asiatici instituționali.”

Circle intenționează să angajeze 39 de angajați în următorii 2 ani pentru noul birou și își va concentra atenția asupra pieței globale.

”Planul este să stabilim un nou hub internațional pentru piața cripto, oferind servicii de exchange și portofel. Acesta a fost un proiect major ce a necesitat discuții îndelungate cu guvernul din Bermuda și Autoritatea Monetară din Bermuda”.

Companiile cripto americane, frustrate de lipsa de reglementări

Statele Unite nu dispun de o reglementare cuprinzătoare pentru operațiunile legate de criptomonede.

Recent, proiectul Libra lansat de Facebook a readus această industrie în lumina reflectoarealor. Din păcate însă, atenția nu pare să fie una pozitivă, dar companiile cripto speră că situația va forța Congresul să reglementeze industria blockchain.

Mulți reprezentanți ai industriei cripto și-au exprimat în repetate rânduri frustrarea legată de lipsa de legi aplicabile. Ei susțin că lipsa unui cadru de reglementare clar va oferi celorlalte țări un avantaj în dezvoltarea infrastructurii de tip blockchain și cripto.

carscenter-accepta-bitcoin

Allaire a subliniat că:

“lipsa cadrului de reglementare limitează semnificativ ceea ce poate fi oferit persoanelor fizice și companiilor din SUA”.