Platforma Huobi US se închide

HBUS, platforma exchange cripto dedicată pieței americane a Huobi.com, își va înceta activitatea pe 15 decembrie.

„Regretăm să vă informăm că Huobi US se închide, astfel încât să poată reveni într-o manieră mai integrată și mai de impact, ca parte a structurii sale strategice în curs de desfășurare.”

HBUS, platforma care trebuia să înlocuiască serviciul internațional Huobi pentru clienții americani, a fost lansată în urmă cu doar câteva luni. Volumele de tranzacționare pe HBUS au scăzut la aproximativ 220.000 de dolari pe zi, mai ales că oferea doar o selecție conservatoare de 56 de perechi. Multe altcoins nu au fost oferite din cauza legilor cu privire la securities din SUA.

Utilizatorii au la dispoziție până pe 31 ianuarie 2020 să își retragă fondurile.

De unde cumpar Bitcoin in Romania!

Fondatorii LedgerX, trimiși în concediu administrativ

Fondatorii LedgerX, Paul și Juthica Chou au fost „plasați în concediu administrativ”, conform unui comunicat de presă al companiei. Directorul companiei Ledger Holdings, Larry E. Thompson, a fost numit CEO interimar.

LedgerX oferă produse derivate bitcoin investitorilor instituționali și retail din SUA, în principal opțiuni lichidate fizic și contracte de swaps. Compania a eșuat într-o încercare de a lansa contracte futures bitcoin lichidate fizic la începutul acestui an. Conform informațiilor ce au circulat în presă în septembrie, Paul Chou a susținut că respingerea cererii depuse la CFTC s-a datorat animozității fostul președinte al autorității față de el.

eToro planifică să lanseze un card de debit cripto în 2020

Platforma de investiții eToro planifică să lanseze un card de debit pentru clienți în prima jumătate a anului 2020. Conform informațiilor publicate în presă, cardul va fi lansat inițial în Mare Britanie.

Șeful de PR și comunicații al platformei eToro, Amy Butler a confirmat că firma lucrează pentru lansarea acestui card de debit anul viitor. Ea nu a oferit însă detalii concrete cu privire la noul serviciu.

Este însă de presupus că utilizatorii vor avea posibilitatea de a conecta cardul cu conturile de pe platformă, similar cu cel oferit de Coinbase.

80 de bănci japoneze se vor alătura platformei blockchain a JPMorgan

Peste 80 de bănci din Japonia s-au arătat interesate de aderarea la platforma de plată blockchain a JPMorgan, Rețeaua de Informații Interbancare (IIN).

Daizaburo Sanai, director executiv la JPMorgan, a declarat pentru Bloomberg că rețeaua include în prezent peste 360 ​​de bănci din în întreaga lume. Printre acestea se numără Deutsche Bank, Banca Regală a Canadei și Australia și Grupul bancar din Noua Zeelandă (ANZ), printre altele.

Sanai a declarat că IIN ar putea ajuta băncile japoneze să combată riscurile de spălare de bani, deoarece rețeaua face ca screeningul destinatarilor să fie „mai rapid și mai eficient”. IIN a fost lansată în 2017 și este bazată pe blockchain-ul Quorum, dezvoltat de JPMorgan.

CryptoZZ