Compania Tradeshift a anunțat că IKEA Islanda a realizat o tranzacție de e-money pe blockchain-ul Ethereum. Mai exact, este vorba despre o plată realizată de compania Nordic Store, care a achiziționat produse de la IKEA și a plătit în tokenul bazat pe krona islandeză.

vinde bitcoin

Tranzacția s-a realizat pe rețeaua Monerium, construită de studioul Ethereum Consensys. Monerium este prima structură blockchain licențiată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Islanda.

Licența a fost acordată în luna iunie a acestui an, fiind prima licență de furnizare a servicii de plată cu valute fiat prin sisteme blockchain în Spațiul Economic European.

Regulile instituției de e-money au fost stabilite inițial pentru cardurile de debit preplătite de către Uniunea Europeană după criza financiară din 2008.

Smart contracts și valute fiat tokenizate

„Cu o„ factură inteligentă ”, putem emite tokenuri care reprezintă fluxul de numerar viitor de pe fiecare factură. Cine deține tokenurile va fi plătit la data scadenței, ceea ce face contractele inteligente să fie ideale pentru a fi utilizate pentru aplicațiile de servicii financiare ”,

a declarat Gert Sylvest, co-fondatorul Tradeshift.

Tradeshift este o companie specializată în gestionarea lanțurilor de aprovizionare și a fost responsabilă pentru crearea smart contract aferent tranzacției dintre IKEA și Nordic Store.

Stefan Arnason, CFO al IKEA Islandei, a declarat:

“Un lanț de aprovizionare financiar programabil, în care partenerii comerciali pot conecta fluxurile de informații la fluxurile de bani prin contracte inteligente, va transforma modul în care interacționează furnizorii și clienții.”

Monerium și Tradeshift au susținut că această tranzacție arată că „banii electronici programabili reglementați de guvern sunt gata pentru piețele mainstream”.