Luna noiembrie începe cu un imbold pentru prețurile cripto

După trei luni în care s-au înregistrat scăderi de până la 40%, apare un imbold pentru prețurile cripto cu perspective pozitive.

Principalul motiv a fost declarația președintelui Chinei de sprijinire a industriei blockchain. În plus, Canada a aprobat cererea 3iQ de listare a fondului Bitcoin la Bursa de Valori din Toronto (TSX). Acest fond va oferi atât investitorilor retail, cât și celor instituționale o expunere directă la un ETP bitcoin din America de Nord.

Creșterea de preț a Bitcoin de 40% a fost însoțită de o creștere foarte puternică a volumelor pe platforma Bakkt. De asemenea, Tether a înregistrat o creștere de 109% a tranzacțiilor peste 100.000 USD.

Aceste evoluții au sprijinit creșterea de prețuri de pe piața cripto cu procente semnificative și au potențialul de a continua evoluția ascendentă.

Detalii despre incidentul BitMEX

Vineri, exchange-ul BitMEX a generat un incident de securitate, dezvăluind e-mailurile clienților într-o notificare. În total, au fost publicate peste 30.000 de adrese, o mare parte dintre acestea fiind disponibile acum pe grupuri de Telegram specializate. Mai mult de jumătate dintre adrese sunt create pe bază de nume și prenume, ceea ce facilitează identificarea proprietarilor.

Conform datelor publicate de analistul Larry Cermak pe Twitter, există unele adrese de e-mail ce aparțin de guvernul american (.gov) sau instituții de învățământ (.edu). Oficial, BitMEX nu are voie sa ofere servicii cetățenilor americani, ceea ce înseamnă că adresele pot fi folosite de autorități pentru identificarea celor care folosesc exchange-ul.

Unele dintre e-mailurile dezvăluite au fost deja compromise, ceea ce înseamnă că acele conturi ar putea fi exploatate. Din păcate, BitMEX nu oferă opțiunea unei modificări a adresei de e-mail și poate necesita un nou KYC pentru toți utilizatorii afectați. Până în prezent, exchange-ul nu a oferit o soluție pentru incident.

Autoritatea fiscală britanică actualizează ghidul de impozitare a criptomonedelor

Autoritatea fiscală a Regatului Unit a emis vineri orientări pentru impozitare pentru companii, completând liniile directoare anterioare pentru persoanele fizice.

Ghidul clarifică modul de calcul pentru impozitul pe câștig de capital, impozitul pe profit, contribuțiile naționale de asigurare, impozitul pe venit și altele. Autoritatea fiscală subliniază că Bitcoin și altcoins nu sunt monede, „acțiuni sau titluri de piață”. Companiile trebuie să țină evidența tranzacțiilor cu criptomonede în lire sterline și să țină evidența metodologiei de evaluare pentru aceste tranzacții.

SEC îl amendează pe Reggie Middleton cu 9.5 milioane de dolari

SEC a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu Reggie Middleton, organizatorul ICO-ului Veritaseum (VERI) în valoare de 14,8 milioane de dolari. Middleton a fost de acord să plătească aproximativ 9,5 milioane de dolari pentru soluționarea cauzei.

Cazul a fost deschis în 2017, iar Middleton acuzat că ar fi strâns milioane de dolari printr-o ofertă inițială de monede, fără a o înregistra la SEC. De asemenea, a indus în eroare investitorii cu informații false.

La o săptămână de la încheierea ICO-ului, Middleton a susținut că un hacker a furat 36.000 de tokenuri, evaluate la 8 milioane de dolari. În cadrul unei acțiuni de urgență din august, SEC a înghețat activele lui Middleton și a solicitat instanței să-l împiedice să opereze o companie publică sau să participe la o ofertă digitală de securities.

CryptoZZ