Bitcoinul este o monedă de ultimă generație, cu totul digitală, care a devenit deja un fenomen global. A fost dezvoltat cu un grad mare de securitate și anonimitate în minte, iar cei mai pasionați îl consideră un înlocuitor pentru banii de hârtie în viitor. Unele industrii, printre care și industria imobiliară, profită de acest trend și îi lasă pe clienți să-și cumpere imobiliare cu bitcoin. Nu este tocmai o variantă tradițională, dar este una care începe să câștige teren.

–Imobiliare cu bitcoin

Miami, Florida

Un bărbat din Miami a ajuns de curând la știri după ce și-a vândut casa din Coral Gables pe 6 milioane de dolari, sau aproximativ 1600 de bitcoini.

Prețul este destul de piperat cât să atragă atenția presei. Bitcoinul se află însă pe piața imobiliară din Miami de mai mulți ani.

Agenții din zonă sunt convinși că sudul Floridei – în special Miami – este o piață ideală pentru bitcoin. Faptul că folosesc o alternative la banii fiat le deschide piața către alți clienți din întreaga lume, inclusiv din Asia, Canada, America de Sud și alții.

Dubai, Emiratele Unite Arabe

Americanii nu sunt singurii care profită de trendul  în creștere al monedei bitcoin. Un dezvoltator de pe Insula Man și-a anunțat recent planurile de constructive pentru o clădire rezidențială/comercială, cu garsoniere care încep de la 33 de bitcoini și apartamente cu două camera de la 54 de bitcoini.

O parte din locuințe au fost deja vândute pe fiat, dar restul sunt rezervate pentru cumpărături cu bitcoin. Unitățile comerciale nu se vând încă pe bitcoin.

New York, New  York

Investitorii și agenții imobiliari din New York cred că bitcoinul este moneda viitorului. Echipa Magnum Real Estate își asumă un risc uriaș acceptând depozite și cumpărături pentru apartamentele dintr-una din zonele de lux din oraș, Manhattan, East Village.

Lacul Tahoe, California

Lake Tahoe este o destinație de vancanță populară în rândul americanilor. Mai nou, pentru proprietăți aici se acceptă și plata cu bitcoin. În 2013, un comparator anonim a cumpărat o proprietate de 5600 de metri pătrați cu bitcoin. Proprietatea s-a vândut pentru 1,6 milioane de dolari (sau 2739 BTC). Este deocamdată cea mai mare tranzacție imobiliară cu bitcoin de până acum.

Cumpărătorul este cel care a propus să cumpere proprietatea cu bitcoin. Între timp piața imobiliară din zonă nu a mai lucrat cu bitcoin.

Bali, Indonezia

Insula din Indonezia nu este primul loc în care te-ai aștepta să găsești tranzacții imobiliare cu bitcoin. Bali e chiar prima locație care a susținut criptomonedele.

Un cumpărător anonim a cheltuit mai bine de 800 de bitcoini, aproximativ 500 000 de dolari la vremea respectivă, pe o vilă în Bali.

Deși agenții imobiliari și cumpărătorii au încredere să folosească bitcoinul pentru imobiliare în Bali, încă nu au apărut și anunțuri pentru piețele industriale și comerciale.

Bitcoinul și viitorul imobiliarelor

În ciuda nesiguranței pe piața bitcoin, agenții și investitorii care sunt versați în tehnologie sunt dispuși să își asume riscul și să cumpere criptomonedă. Au destul de multe avantaje de pe urma acestor tranzacții, dar riscurile sunt și ele destul de mari pe o piață foarte volatilă.

Nu ai găsit ce căutai ? Citește și Magazine din România care acceptă bitcoin