Directorul departamentului digital al Boerse Stuttgart, dr. Ulli Spankowski, a declarat că cea de-a cincea directivă de prevenire a spălării banilor implementată de Uniunea Europeană a avut un efect pozitiv pe piața cripto. Vorbind la conferința CryptoCompare de la Londra, el a recunoscut că a fost „surprins” de acestă reacție.

“De fapt, nu credeam că se va întâmpla nimic. Deoarece băncile și alte instituții financiare puteau deja să ofere custodie cripto și să tranzacționeze criptomonede”,

a spus Spankowski. Însă, de când legea a intrat în vigoare la începutul acestui an,

„acum vedem foarte mult interes și din partea jucătorilor de pe piața financiară tradițională”.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

Implementarea AMLD5 prevede că firmele ce oferă servicii asociate cu criptomonedele în statele membre UE trebuie să se înregistreze la autoritățile de reglementare locale. De asemenea, se obligă să identifice clienții și să solicite informații despre sursa fondurilor.

Implementarea AMLD5 nu este pentru toti

Unele companii cripto și-au anunțat planurile de a părăsi jurisdicția UE la scurt timp după ce directiva a intrat în vigoare în ianuarie. Deribit s-a mutat din Olanda în Panama, plângându-se că AMLD5 a pus „bariere prea mari” pentru majoritatea clienților săi. O săptămână mai târziu, exchange-ul KyberSwap a anunțat că se va muta din Malta în Insulele Virgine Britanice.

Boerse Stuttgart a listat deja o serie de produse financiare cripto pe principala sa platformă de tranzacționare. Oficial, a intrat pe deplin în spațiul cripto în septembrie 2019, când filiala sa, Boerse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX), a lansat o pereche de tranzacționare Bitcoin-euro.

În prezent, BSDEX are 120 de clienți instituționali și o „relație deschisă” cu autoritatea principală de reglementare financiară germană, BaFin.

“Am putea fi deschizătorul de drumuri pentru cripto… pentru că industria financiară tradițională este deja conectată la noi la scară europeană”,

a spus Spankowski.

“Se pare că percepția publică este acum că, dacă autoritatea de reglementare spune că poți avea o licență pentru tranzacționarea de criptomonede, acestea sunt legitime”,

a explicat reprezentantul Boerse Stuttgart

CryptoZZ