Comisia de Schimb Corect din Coreea de Sud (KFTC) nu are autoritatea să închidă schimburile de criptomonedă. „Este în realitate imposibil să interzici schimburile de criptomonedă ”, a spus comisarul KFTC. Agenția investighează în acest moment 13 schimburi imoportante care operează pe teritoriul țării, pentru presupuse încălcări ale legislației de comerț electronic.

Nici o autoritate nu o să închidă schimburile

Printre schimburile investigate se numără Bithumb, Coinone și Korbit, conform presei locale. Din comunicatul autorităților reiese însă că este imposibil să interzici schimburile de criptomonedă.

Cu toate acestea, comisarul KTFC Kim Sang-Joo a spus miercuri că „legea comerțului electronic nu are dreptul să închidă schimburile digitale” și a adăugat că în realitate este „imposibil”. Într-un interviu pentru CBS, acesta a dat mai multe detalii.

„Nu avem autoritatea să închidem schimburile de monedă virtuală … Este o realitate clară că nu există proviziuni legale potrivite legate de o astfel de procedură.”

Întrebat dcă alte ministere ar putea să închidă sau să interzică schimburile cripto, Kim a subliniat: „criptomoneda a apărut recent și alte legi nu au proviziuni legale precise legate de închiderea schimburilor.”

Pe lângă asta, Kim a comentat declarațiile ministrului de justiție Park Sang-ki, care a spus recent despre tradingul de criptomonede că este o formă de joc de noroc.

„Nu sunt de acord cu spusele ministrului de justiție Park Sang-ki, care a spus că investițiile în criptomonede sunt jocuri de noroc.”

Reforme voluntare sau măsuri extreme

Kim a notat de asemenea în interviu că „s-au descoperit multe activități ilegale pe perioada investigațiilor.”

Pentru schimburile care încalcă legea, acesta a transmis că „vor primi o notificare și se vor face aranjamentele necesare pentru a remedia situația.”

„În special, cerem reforme făcute în mod voluntar în prima jumătate a anului”. Dacă problemele persistă, FTC va căuta „reforme mai directe prin amendamente legislative în a doua jumătate a anului.”

Între timp, alte instituții de reglementare discută măsuri alternative pentru a preveni supraîncălzirea pe piața de speculă și activitățile ilegale cu criptomonede, după cum au raportat cei de la publicația Yonhap. Conform Comisiei de Servicii Financiare (FSC) „Guvernul studiază ambele opțiuni – să închidă schimburile de criptomonedă sau doar pe cele care au comis ilegalități”. Scrie publicația.

„Facem tot ce putem în acest moment, în cadrul legii existente”, a spus Hong Nam-ki, directorul de la Biroul de Coordonare a politicilor.