Sinteza crypto 9 Ianuarie -Virgil Griffith, acuzat oficial de încălcarea Legii Puterilor Economice Internaționale – Fostul CEO al Bakkt se alătură comitetului de supraveghere al CFTC

Ripple colaborează cu Banca Comercială Siam din Thailanda pentru plăți QR

Ripple și cea mai veche bancă din Thailanda, Siam Commercial Bank (SCB), lucrează la activarea plăților transfrontaliere prin coduri QR.

Acest sistem va permite SCB să ofere clienților săi servicii de transferuri internaționale, precum și procesare de micro-plăți. Conform anunțului, plățile vor fi confirmate în doar 40 de secunde.

Banca furnizează deja plăți QR transfrontaliere prin intermediul procesatorului de plăți Liquid Group. SCB intenționează să extindă serviciile bazate pe Ripple în Cambodgia, Laos, Myanmar și Vietnam.

Fostul CEO al Bakkt se alătură comitetului de supraveghere al CFTC

Kelly Loeffler, fostul CEO al exchange-ului de derivative Bakkt, se va alătura comitetului de supraveghere al CFTC. Nominalizarea a dat naștere la comentarii cu privire la un posibil conflict de interese.

Loeffler a fost numită CEO al Bakkt atunci când platforma a fost lansată de compania mamă Intercontinental Exchange (ICE) în august 2018. Ea este de asemenea soția lui Jeffrey Sprecher, fondatorul, președintele și directorul executiv al ICE.

Sub conducerea ei, Bakkt a primit aprobarea de la CFTC pentru a începe să tranzacționeze contracte bitcoin lichidate fizic. În decembrie 2019, Loeffler și-a dat demisia pentru a intra în politică. Ea a fost numită ca senator din partea statului Georgia.

Loeffler a declarat că va face posibilul pentru a evita posibile conflicte de interese și se va recuza în cazurile ce implică companiile cu care a avut legături.

Bitmain renunță la colaborarea cu DMG Blockchain Solution în Texas

Bitmain și-a încheiat acordul de colaborare cu operatorul de exploatare minieră canadiană DMG Blockchain Solution. Cele două firme plănuiau să deschisă o fermă de minare Bitcoin de mari dimensiuni în statul Texas. DMG Blockchain urma să se ocupe de managementul acestei locații.

Compania bazată în Vancouver, a declarat că dizolvarea contractului s-a datorat eșecului de a asigura „eficiența operațională a costurilor și operațiunilor”.

Ferma din Texas are deja peste 15.000 de mineri de ultimă generație și va rămâne cel mai probabil sub administrarea directă a Bitmain. Cele două companii continuă să colaboreze în legătură cu alte ferme de minare din SUA.

Virgil Griffith, acuzat oficial de încălcarea Legii Puterilor Economice Internaționale

Dezvoltatorul Ethereum Virgil Griffith a fost oficial pus sub acuzare pentru încălcarea Legii Puterilor Economice Internaționale. Griffith și alții au conspirat pentru a încălca interdicțiile actului în aprilie 2018. Se susține că el a furnizat servicii Coreei de Nord fără a obține aprobarea de la Biroul de control al activelor străine al Trezoreriei SUA. Potrivit rechizitoriului, dezvoltatorul Ethereum a încercat să sustragă cerințelor legale ale SUA în timpul acțiunilor sale.

Griffith a fost arestat în noiembrie pentru că ar fi participat la o conferință despre criptomonede găzduită de guvernul nord-coreean și a împărtășit expertiza sa în utilizarea activelor digitale.

Autoritățile susțin că dezvoltatorului i s-a refuzat aprobarea pentru călătorie, dar a ales să se ducă oricum.

Dacă este găsit vinovat, Griffith ar putea fi pedepsit cu până la 20 de ani de închisoare.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Perioadă de consolidare pentru Bitcoin în timp ce piața DeFi crește masiv

Datele ICO Analytics arată o creștere a activității pe piața cripto. Mai exact, traficul web… Citeste mai mult

8 ore

Changpeng Zhao ratează oportunitatea de a cumpăra o bancă din Liechtenstein

Presa elvețiană a raportat că Changpeng Zhao nu a reușit să cumpăre banca Union Bank… Citeste mai mult

10 ore

Peste 10.000 de companii blockchain inființate în China în șase luni

Platforma de date LongHash a anuntat că sectorul blockchain din China a crescut substanțial în… Citeste mai mult

o zi

Auchan Romania utilizează blockchain în rețeaua de aprovizionare

Rețeaua de hypermarketuri Auchan din România a început să utilizeze tehnologia blockchain pentru aprovizionare. Este… Citeste mai mult

o zi

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

4 zile

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

5 zile