Sinteza crypto 9 Ianuarie -Virgil Griffith, acuzat oficial de încălcarea Legii Puterilor Economice Internaționale – Fostul CEO al Bakkt se alătură comitetului de supraveghere al CFTC

Ripple colaborează cu Banca Comercială Siam din Thailanda pentru plăți QR

Ripple și cea mai veche bancă din Thailanda, Siam Commercial Bank (SCB), lucrează la activarea plăților transfrontaliere prin coduri QR.

Acest sistem va permite SCB să ofere clienților săi servicii de transferuri internaționale, precum și procesare de micro-plăți. Conform anunțului, plățile vor fi confirmate în doar 40 de secunde.

Banca furnizează deja plăți QR transfrontaliere prin intermediul procesatorului de plăți Liquid Group. SCB intenționează să extindă serviciile bazate pe Ripple în Cambodgia, Laos, Myanmar și Vietnam.

Fostul CEO al Bakkt se alătură comitetului de supraveghere al CFTC

Kelly Loeffler, fostul CEO al exchange-ului de derivative Bakkt, se va alătura comitetului de supraveghere al CFTC. Nominalizarea a dat naștere la comentarii cu privire la un posibil conflict de interese.

Loeffler a fost numită CEO al Bakkt atunci când platforma a fost lansată de compania mamă Intercontinental Exchange (ICE) în august 2018. Ea este de asemenea soția lui Jeffrey Sprecher, fondatorul, președintele și directorul executiv al ICE.

Sub conducerea ei, Bakkt a primit aprobarea de la CFTC pentru a începe să tranzacționeze contracte bitcoin lichidate fizic. În decembrie 2019, Loeffler și-a dat demisia pentru a intra în politică. Ea a fost numită ca senator din partea statului Georgia.

Loeffler a declarat că va face posibilul pentru a evita posibile conflicte de interese și se va recuza în cazurile ce implică companiile cu care a avut legături.

Bitmain renunță la colaborarea cu DMG Blockchain Solution în Texas

Bitmain și-a încheiat acordul de colaborare cu operatorul de exploatare minieră canadiană DMG Blockchain Solution. Cele două firme plănuiau să deschisă o fermă de minare Bitcoin de mari dimensiuni în statul Texas. DMG Blockchain urma să se ocupe de managementul acestei locații.

Compania bazată în Vancouver, a declarat că dizolvarea contractului s-a datorat eșecului de a asigura „eficiența operațională a costurilor și operațiunilor”.

Ferma din Texas are deja peste 15.000 de mineri de ultimă generație și va rămâne cel mai probabil sub administrarea directă a Bitmain. Cele două companii continuă să colaboreze în legătură cu alte ferme de minare din SUA.

Virgil Griffith, acuzat oficial de încălcarea Legii Puterilor Economice Internaționale

Dezvoltatorul Ethereum Virgil Griffith a fost oficial pus sub acuzare pentru încălcarea Legii Puterilor Economice Internaționale. Griffith și alții au conspirat pentru a încălca interdicțiile actului în aprilie 2018. Se susține că el a furnizat servicii Coreei de Nord fără a obține aprobarea de la Biroul de control al activelor străine al Trezoreriei SUA. Potrivit rechizitoriului, dezvoltatorul Ethereum a încercat să sustragă cerințelor legale ale SUA în timpul acțiunilor sale.

Griffith a fost arestat în noiembrie pentru că ar fi participat la o conferință despre criptomonede găzduită de guvernul nord-coreean și a împărtășit expertiza sa în utilizarea activelor digitale.

Autoritățile susțin că dezvoltatorului i s-a refuzat aprobarea pentru călătorie, dar a ales să se ducă oricum.

Dacă este găsit vinovat, Griffith ar putea fi pedepsit cu până la 20 de ani de închisoare.

Ike

Postari recente

China susține că exchange-urile cripto falsifică volumele de tranzacții

Asociația Națională a Finanțelor pe Internet din China (NIFA), o organizație de autoreglementare înființată de… Citeste mai mult

2 zile

Brave adaugă un milion de utilizatori în luna martie

În perioada de carantină, browserul Brave a adăugat 1 milion de utilizatori suplimentari. CEO-ul Brave,… Citeste mai mult

2 zile

Venezuela da bonus medicilor câte un Petro

Guvernul venezuelean a anunțat că medicii activi din țară vor primi bonus câte un Petro.… Citeste mai mult

2 zile

Lightning Labs lansează un nou protocol ce redefinește plățile online

Pe data de 30 martie, Lightning Labs a publicat specificațiile pentru Lightning Service Authentication Tokens… Citeste mai mult

2 zile

Autoritățile din Filipine avertizează despre schema Ponzi Bitcoin Revolution

Autoritatea de supraveghere financiara din Filipine a avertizat populația despre o schemă cripto Ponzi denumită… Citeste mai mult

2 zile