Camera de comert din India  va lansa un program de instruire pentru tineri cu privire la tehnologia blockchain, criptomonede și minarea de bitcoin, care are drept scop încurajarea antreprenoriatului în rândul populației.

Proiectul este lansat de Camera de Comerț și Industrie Dalit DICCI în colaborare cu antreprenorul social Dr. Tasif Malik, care ocupă ș funcția de trezorier pentru Democrats Abroad India.

DICCI a fost înființată în 2005 și are rolul de a promova antreprenoriatul în rândul populației dalit, o clasă indiană care minoritară cu situație economică foarte instabilă, dar care reprezintă aproximativ 32% din populație în anumite state.

Tasif Malik a înființat Mahabfic, o platformă care promovează investițiile în fintech, blockchain și criptomonede în statul Maharashtra.

DICCI și Mahabfic vor crea ”Primul și cel mai mare program mondial de instruite în minarea de Bitcoin care promovează antreprenoriatul individual”. Programul dorește să ”ofere oportunitatea populației rurale, în special tinerii din comunitățile agricole, să creeze venituri în localitățile de domiciliu, pentru a sprijini dezvoltarea economică a acestor regiuni”.

Fondatorul DICCI, Shri Milind Kamble, a declarat:

”Blockchain este viitorul dezvoltării tehnologice și se dezvoltă rapid în întreaga lume. Minarea de Bitcoin și alte criptomonede este o necesitate pentru funcționarea platformelor blockchain, astfel încât am simțit nevoia de a oferi acest program de instruire tinerilor indieni la nivel național.”

Programul se va derula în 30 de orașe: Pune, Mumbai, Junnar, Aurangabad, Latur, Nashik, Nagpur, Osmanabad, Hyderabad, Vijayawada, Bengaluru, Chennai, Pondicherry, Cochin, Kolkata, Bhubaneswar, Jamshedpur, Bodh Gaya, Patna, Lucknow, Delhi, Jaipur, Varanasi, Bhopal, Indore, Raipur, Ranchi, Guwahati, Jammu și Chandigarh.

Scopul este ”educarea studenților în tehnologia blockchain, minarea de criptomonede, antreprenoriat, start-up-uri și stabilirea de afaceri proprii”, prima etapă urmând să se deruleze în luna mai în Prune.

Tasif Malik a declarat:

”India are potențialul de a deveni unul dintre cele mai mari hub-uri de minare din lume”.

Una dintre problemele cu care se vor confrunta viitorii cripto-entuziaști din India este însă faptul că minarea necesită foarte multă energie electrică, iar comunitățile agricole în care se derulează programul suferă de deficite în acest domeniu.

Din alt punct de vedere însă, dezvoltarea unei astfel de inițiative poate stimula dezvoltarea industrială în regiunile respective.