Au apărut noi detalii despre povestea lui Craig Wright, omul de afaceri și academicianul australian care la începutul anului se căznea să dovedească că este Satoshi Nakamoto, creatorul bitcoin.

Publicația LRB.com a acoperit subiectul într-un articol foarte detaliat scris de Andrew O Hagan, care capturează povestea de dincolo de cortine a dezvăluirii controversate a lui Wright.

Articolul vine cu câteva anecdote și date interesante, inclusiv cu ideea că Wright ar fi pierdut fonduri în prăbușirea firmei de monedă digitală Liberty Reserve din Costa Rica și că ar fi avut o întâlnire față în față cu Ross Ulbricht, operatorul pieței Silk Road de pe Dark Net condamnat la închisoare pe viață. Oferă de asemenea noi detalii despre Dave Kleiman, despre care se presupune că ar fi fost locomotiva proiectului înainte de 2013, când a decedat.

Un lait-motiv al poveștii lui Wright sunt eforturile de a patenta diverse aspecte ale tehnologiei din spatele monedei bitcoin, ca parte a unei înțelegeri cu o companie numită nTrust, care oferă aplicații de schimb de bani și care, conform raportului LBR ar fi asigurat fundației mai multe patente legate de blockchain și de moneda digitală, sub auspiciul unei noi firme, nCrypt.

Procesul de dezvoltare de patente pare să fie condus de dorința de a vinde mult și rapid. Conform LBR ”goana după patente urma să ajute la o vânzare-gigant către Google sau altă companie.”

A început deja munca la un nou centru de cercetare din Londra și au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanți Google și Uber, după declarațiile celor de la nTrust. O Hagan a petrecut mai multe luni lucrând îndeaproape cu Wright la această poveste care face o mare dezvăluire la un moment dat – Wright spune că ar fi vorba despre câteva sute de patente bitcoin și blockchain care își așteaptă rândul.

”Avem sute de patente și documente în lucru – studiu încă de la început – iar anul viitor le vom lansa.”

Probabil că cel mai important este că o parte din înțelegere presupune ca Wright să dovedească că el este într-adevăr Satoshi Nakamoto. Compania a fost locomotiva din spatele proesului, iar nTrust a fost un vârf de lance în campania de relații cu publicul.

Ca parte a înțelegerii, nTrust ar rezolva problemele lui Wright cu Biroul de Taxe Australian, care a lansat deja o investigație a lui Wright și a afacerilor lui după ce acesta a aplicat pentru credite de taxe. După apariția articolelor din luna decembrie, autoritățile australiene au făcut un raid la reședința lui Craig Wright.

După ce dezvăluirile lui Wright au atras critici în legătură cu detaliile semnăturii publicate pe blogul personal, planul s-a schimbat iar Wright urma să mute câțiva din bitcoinii minați la începuturi, în 2008, de la o adresă la alta. Fostul dezvoltator Bitcoin Core Gavin Andresen urma să fie cel care primește bitcoinii respectivi, conform raportului lui O Hagan.

Și acest plan a picat, după ce Wright a publicat o ultimă postare pe blog în care spunea că nu va oferi în cele din urmă dovezi că ar fi Satoshi Nakamoto. Din câte se pare, aceasta a fost ultima lovitură care a dărâmat orice înțelegere dintre Wright și echipa nTrust.

Un nou raport din partea celor de la Reuters sugerează că povestea patentelor nu s-a încheiat încă.

Conform agenției de presă, o afacere numită EITC Holdings care are legături cu Wright a trimis 50 de aplicații de patente în Marea Britanie, toate legate de moneda digitală și de tehnologia blockchian, și că ar putea să caute să înregistreze în total un număr de 400 de astfel de patente.

Datele venite de la Biroul de Proprietate Intelectuală din Marea Britanie arată că EITC a trimis o gamă de aplicații de patent concentrate pe tehnologia înregistrată anul acesta, inclusiv unele pentru ”imlementarea funcționalității logic gate folosind blockchain … un sistem de operare pentru dispozitivele blockchain IOT și …. metode și sisteme pentru transferul eficient de entități pe un registru distributiv p2p”

Sursa – Stan Higgins via CoinDesk