OKEx și Bitfinex, victime ale unor atacuri DDoS

Exchange-urile cripto OKEx și Bitfinex au suferit multiple atacuri de tip denial-of-service (DdoS) în cursul zilei de ieri. Deocamdată nu este clar dacă atacurile sunt conectate, deși CEO-ul OKEx a dat vina pe concurenții de pe pagina sa personală Weibo.

Prima platformă afectată a fost OKEx, iar atacul a deviat până la 200 de gigabyte pe secundă de trafic. Acest lucru a pus presiune pe sistemele OKEx, încetinind procesarea tranzacțiilor.

Câteva ore mai târziu, atacul a fost reluat și de această dată a afectat și Bitfinex. Noul atac DDoS asupra OKEx a deviat 400 de gigabyte pe secundă de trafic, de două ori mai mult decât cel precedent.

Pagina de stare Bitfinex arată că atacul asupra exchange-ului a durat tot o oră. Activitatea de pe platformă a fost afectată serios, iar volumul a scăzut aproape de zero. Bitfinex a fost nevoit să își suspende activitatea pe perioada atacului.

În prezent, activitatea a revenit la normal pe ambele platforme. Analiștii cripto au subliniat că este foarte probabil ca atacul să fi fost coordonat, având în vedere similaritățile.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Seful autorității ce gestionează industria cripto din Filipine, acuzat de corupție

Raul Lambino, administratorul Autorității pentru Zona Economică din Cagayan (CEZA), este acuzat de corupție. CEZA este zona economică specială care autorizează exchange-urile de criptomonede care operează în Filipine. Mai pe scurt seful autorității ce gestionează industria cripto din Filipine.

Pe 20 februarie, The Manila Times a publicat un raport al Agenției Naționale de Coordonare a Informațiilor (NICA). Aparent, Lambino are o avere inexplicabilă de zeci de milioane de dolari.

Acuzațiile sunt că Lambino percepe taxe de 200.000 de dolari de la fiecare companie de criptomonede care solicită să opereze în Filipine. Din această sumă, doar 3.000 de dolari sunt consemnați ca încasări pentru aceste taxe.

Având în vedere că există 25 de companii de criptomonede care operează în cadrul administrației CEZA, raportul sugerează că Lambino a încasat cel puțin 4,8 milioane de dolari de la acestea. De asemenea, multe companii au transferat 10% din acțiunile lor oficialilor CEZA corupți.

Raportul NICA susține că industria cripto din Filipine și de jocuri de noroc îi plătesc lui Lambino o taxă săptămânală de 98.000 de dolari în total. Administratorul ar fi folosit aceste fonduri pentru a finanța campaniile electorale pentru diverși membri ai familie și pentru a trăi în condiții de lux.

La alegerile de la jumătatea anului din Filipine, fiul lui Lambino, Mark, a fost ales vice-guvernator provincial, în timp ce soția sa, Marilyn, a devenit primar al orașului Mangaldan.

Kaspersky Lab lansează un sistem de vot bazat pe blockchain numit Polys

Firma de securitate cibernetică Kaspersky Lab a lansat un nou tip de mașină de vot bazată pe blockchain. Denumit Polys, sistemul a fost dezvoltat începând cu luna noiembrie 2017 pentru a fi un mod eficient și sigur de a vota online.

Roman Aleshkin, director de proiect pentru Polys, a explicat avantajele pe care le oferă sistemul:

„Platforma noastră Polys permite participarea la alegeri de la distanță prin sistemul de e-voting. Elimină inconvenientele sistemelor tradiționale de vor și poate creștere participarea la alegeri a persoanelor tinere”.

Alegătoriilor care folosesc Polys li se vor emite coduri QR sau tokenuri unice ce pot fi scanate pe noile mașini de vot.

În termeni cripto, alegerile care funcționează cu acest sistem ar funcționa ca tehnologia distribuită.

Votul va fi criptat, identitatea alegătorului este verificată și persoana respectivă poate ulterior să confirme că votul lor a fost înregistrat pe blockchain.

Această metodă reduce riscul de fraudă și elimină nevoia de multe centre de votare, reducând costurile alegerilor.

Guvernul din Hong Kong distribuie 9 miliarde de dolari rezidenților

Guvernul din Hong Kong a anunțat un airdrop 9 miliarde de dolari pentru cei 7 milioane de rezidenți din regiune. Din perspectivă globală, aceasta poate fi văzută ca o mișcare disperată de stimulare a economiei locale. De asemenea, ar putea fi un nou efort al guvernului de a opri protestele.

Secretarul financiar din Hong Kong, Paul Chan, a declarat:

“Am decis să acordam 10.000 HK către rezidenții permanenți din Hong Kong cu vârsta de peste 18 ani sau mai mult, în scopul de a încuraja și de a stimula consumul local pe de o parte și de a scuti sarcina financiară a oamenilor pe de altă parte”.

Cu 7 milioane de persoane care se încadrează în aceste criterii, airdrop-ul va însuma aproximativ 70 miliarde HK (aproape 9 miliarde USD). Planul face parte dintr-un pachet de stimulare a econimiei în valoare totală de peste 15 miliarde de dolari. Alte etape ale planului includ ajutorarea familiilor sărace cu o lună gratuită de chirii pentru locuințe publice și ajutorarea întreprinderilor în dificultate cu impozite mai mici și electricitate subvenționată.

Motivul principal dat pentru nevoia de stimulare a economiei locale este epidemia de coronavirus.

Aceasta „a dat o lovitură severă pentru activitățile și sentimentele economice din Hong Kong”, potrivit lui Chan. Pandemia originară din China continentală a întrerupt multe lanțuri de aprovizionare la nivel mondial. De asemenea, a afectat sever industria turismului din Hong Kong, iar planul guvernului include măsuri specifice pentru a rezolva acest lucru.

CryptoZZ