CEO-ul Overstock, Jonathan Johnson, este de părere că industria cripto este pregătită pentru a instra în mainstream. În calitate de investitor și președinte al Medici Ventures, Johnson s-a implicat în finanțarea a numeroase companii cripto în ultimii zece ani.

Într-un interviu acordat Digital Money Forum în timpul CES 2020, Johnson a vorbit despre portofoliul de companii Medici. El a subliniat că multe dintre ele sunt pregătite să înceapă distribuirea produselor dezvoltate. Johnson este însă de părere că ecosistemul cripto este încă condus de adoptatorii timpurii.

“Vor exista întotdeauna cei care adoptă inovațiile devreme, care vor contribui la răspândirea lor. Cred că suntem încă în stadiul de adoptare timpuriu al produsului, nu în stadiul larg răspândit”.

Johnson consideră că valoarea reală pe care o aduce blockchain nu este suficient de clară în prezent. Cu toate acestea, adopția va crește pe măsură ce cazurile de utilizare vor deveni mai vizibile.

Industria cripto este pregătită pentru lansarea de produse

El a oferit ca exemplu compania Voatz, care oferă soluții eficiente bazate pe blockchain pentru sistemele de vot.

„Aspectul principal este să se înțeleagă care sunt problemele pe care le rezolvă tehnologia”,

a spus Johnson.

“De exemplu, în spațiul de vot, problema sunt alegătorii din străinătate, personalul militar și familiile lor. Sau alegătorii cu dizabilități pentru care primarul trebuie să aibă un mecanism de conformitate pentru a respecta Legea americanilor cu dizabilități.”

În interviul pentru Digital Money Forum, Johnson a subliniat că Overstock se va concetra pe dezvoltarea proiectelor proprii blockchain. Printre acestea se sistemul alternativ de tranzacționare tZERO, reglementată de SEC și FINRA. Aceasta permite susținerea tranzacționării secundare a securities cripto de către investitori acreditați și retail. După câțiva ani de dezvoltare, tZERO s-a poziționat pentru a deveni un lider pe piața de valori mobiliare digitale.

CryptoZZ