Germania, locomotiva economică a Europei, a intrat într-o perioadă dificilă conform unor indicatori numeroși. Acest lucru poate afecta negativ întreaga Uniune și chiar întreaga economie mondială.

Din păcate, autoritățile de reglementare din țară au optat pentru interoducerea de interdicții care afectează și industria criptomonedelor, ceea ce nu ajută la crearea unor perspective pozitive.

vinde bitcoin

Prognoză economică pesimistă în zona Euro

O criză economică și financiară germană ar fi un eveniment seismic de proporții globale, care afectează toate piețele. Războaiele comerciale internaționale și incertitudinea geopolitică din regiune afectează negativ economia germană, care se bazează foarte mult pe exporturi. Ele reprezintă aproape jumătate din producția economică anuală a țării.

Germania este principalul exportator de mărfuri din Europa și se află pe locul trei printre cei mai mari exportatori din lume, după China și Statele Unite. Tendințele negative au obligat banca centrală germană să revizuiască în sens negativ prognoza economică. Bundesbank consideră că economia germană va crește doar în jur de 0,6% în acest an. Numărul reprezintă o scădere semnificativă față de predicția sa anterioară de 1,6%, care a fost anunțată în decembrie.

Dacă Germania se teme de un singur lucru, este inflația. Fiind un important exportator de produse de înaltă valoare adăugată, produse de calitate, inflația euro i-ar reduce veniturile. Din păcate, alte țări din zona euro, precum Italia, au nevoie de fapt de o inflație mai mare, astfel încât exporturile lor să rămână cel puțin competitive în raport cu exporturile germane.

Această contradicție accentuează perspectivele unei viitoare crize economice în zona euro.

Economie disfuncțională în Europa

„În Europa avem o uniune monetară disfuncțională”,

a declarat consultantul german de strategie financiară Marc Friedrich.

“Țările din sudul UE suferă cu euro și situația în această zona nu se va îmbunătăți niciodată”,

a subliniat economistul.

Friedrich crede că recesiunea a început deja și consideră că în urma sa va naște un nou sistem monetar digital, în care țările vor avea nevoie de valute descentralizate.

Din păcate, autoritățile de reglementare germane nu sunt deloc deschise în ce privește industria criptomonedelor. Conform legislației ce va intra în vigoare începând cu anul viitor, companiile cripto vor trebui să solicite o licență specială de la Bafin, Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară. De asemenea, vor fi introduse noi norme AML bazate pe cea de-a cincea directivă anti-spălare de bani a UE.

carscenter-accepta-bitcoin

Noile reglementări afectează deja exchange-urile și companiile ce activează în industria cripto. De exemplu, procesorul de plăți Bitpay a optat pentru suspendarea serviciilor sale în această țară. Este foarte posibil ca exemplul său să fie urmat și de alte companii.