Compania TokenInsight a publicat raportul anual de cercetare intitulat „Industria exchange-urilor cripto 2019”. Analiza relevă tendințele industriei în ceea ce privește activitățile de tranzacționare, reglementările și tendințele utilizatorilor.

Conform raportului, 75% din utilizatorii de criptomonede din lume folosesc cele mai mari 10 platforme exchange cripto. Restul de 25% sunt distribuiți între celelalte 40 de exchange-uri de top.

Deschide un cont GRATUIT pe Binance!

Cele mai utilizate platforme sunt Binance, Coinbase Pro și Upbit în ceea ce privește numărul de utilizatori.

Comparativ cu cele două trimestre anterioare, trimestrul IV din 2019 a înregistrat modificări semnificative în topul exchange-urilor. Binance s-a clasat pe primul loc, depășind Coinbase, în timp ce Upbit a urcat cu 2 poziții. Coinbase Pro, Yobit și Bithumb au căzut în clasament.

Industria exchange-urilor cripto 2019 privind repartizarea geografică

În ce privește repartizarea geografică, Statele Unite, Coreea de Sud și Rusia sunt țările cu cel mai mare număr mediu lunar de utilizatori independenți. Utilizatorii americani sunt responsabili pentru cea mai mare parte a volumelor de tranzacții pe mai multe exchange-uri precum Binance, Coinbase Pro, Bittrex și Kraken.

În ceea ce privește procentul de vizitatori pe țări, Binance, Bitfinex și Bittrex au fost foarte dispersate. Primele 5 țări incluse în analiză reprezintă doar 40% din utilizatorii acestor platforme.

„Gradul ridicat de fragmentare a vizitatorilor indică faptul că platforma este puternic internaționalizat, iar pe de altă parte, poate spori securitatea platformei în ceea ce privește conformitatea.”

În trimestrul trei al lui 2019, numărul de utilizatori de pe Binance și HitBTC au crescut cu 10% pe lună.

Creșterea nu s-a manifestat și în ultimul trimestru al anului pentru aceste trei platforme. De fapt, cu excepția KuCoin, Bithumb, Yobit și HitBTC, alte exchane-uri au menținut o ușoară creștere a numărului de utilizatori în trimestrul patru.

“Binance are în continuare cea mai extinsă și solidă bază de utilizatori, numărul fanilor a depășit 1 milion, iar ritmul de creștere este rapid”,

menționează TokenInsight în raport.

CryptoZZ