CipherTrace: Furturile de criptomonede din 2019 au ajuns la 4.3 miliarde de dolari

Infractorii cibernetici au furat 4,3 miliarde de dolari de la exchange-urile cripto, investitori și utilizatori în 2019. Compania de securitate blockchain CipherTrace a publicat aceste date în raportul său anti-spălare de bani.

Potrivit CipherTrace, furturile directe, înșelătorii și alte tipuri de deturnare de fonduri de la deținătorii de monede digitale și platformele de tranzacționare au avut ca rezultat pierderi de aproximativ 4,3 miliarde de dolari pe tot parcursul anului 2019.

În primul trimestru al anului 2019, infractorii cibernetici au sustras peste 124 de milioane de dolari de la exchange-uri, totalizând 480 de milioane de dolari până în luna august.

Cel mai mare “Tun”

Cea mai mare escrocherie menționată de CipherTrace a fost proiectul PlusToken. Se presupune că a fraudat utilizatorii și investitorii de 2,9 miliarde de dolari.

În ceea ce privește cea mai populară monedă digitală pentru activități ilicite, aceasta pare să fie Bitcoin. BTC a fost folosită pentru achiziționarea și vânzarea de droguri ilegale, arme, precum și informații confidențiale informatice și bancare, sustine raportul.

Atacurile malware

Acestea folosesc pe larg și alte criptomonede, inclusiv Ether (ETH), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Bitcoin Cash (BCH) și Dogecoin (DOGE). Raportul explică:

“Rezultatele arată că monedele private sunt foarte puțin utilizate pe dark web. De exemplu, doar 4% din cazuri implică Monero (XMR). În schimb, Bitcoin rămâne moneda favorită, fiind utilizat în 76 % din cazuri, urmat de ETH utilizate în doar 7% din cazuri. “

În ceea ce privește malware și ransomware, infractorii au utilizat BTC în 98% din cazuri raportate, în timp ce ETH a fost utilizat doar 1% din timp.

Un raport al Organizației Națiunilor Unite afirmă că Coreea de Nord a acumulat în jur de 2 miliarde de dolari prin hackingul băncilor și exchange-urilor cripto în 2019.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile