Biroul de Investigații din America (FBI) pretinde că Sergey Sergeyvich Medvedev, un cetățean rus arestat recent în Bangkok, este co-fondatorul grupului Infraud – un sindicat internațional de infracțiuni cibernetice. S-a spus că la momentul arestului, Medvedev avea mai bine de 100 000 de bitcoini.

Sergey Medvedev, arestat de poliția din Thailanda

Sergey Sergeyvich Medvedev a fost acuzat că ar fi co-fondatorul și al doilea în ierarhia sindicatului infracțional internațional Infraud. Piața de pe dark web asociată cu grupul infracțional a fost confiscată și scoasă de pe Internet de autoritățile americane.

bitcoin-invest

Medvedev este cetățean rus și a fugit în Thailanda acum șase ani. Divizia de Suprimare a Infracțiunilor din Thailanda (CSD) l-a găsit pe bărbatul de 31 de ani în Bangkok, în urma unor investigații făcute în colaborare cu FBI-ul.

Maiorul Nathapol Ratanamongkoslsak de la CSD a declarat că „Statele Unite au cerut ajutorul poliției din Thailanda, iar comisarul de poliție a cerut diviziei să lucreze la acest caz încă din 2017.”

Medvedev, în posesia a peste 100 000 de bitcoini

Medvedev a fost arestat în timpul unei descinderi la apartamentul său din zona Sukhumvit. 30 de ofițeri CSD au făcut un raid la apratament și au confiscat mai multe documente și un laptop de la Medvedev.

Agenții CSD pretind că acesta vindea produse ilegale pe Dark Web, pentru bitcoin. Publicația locală Bangkok Post a raportat că „judecând după dovezile obținute în timpul raidului din 2 februarie, se pare că dl. Medvedev avea mai bine de 100 000 de bitcoini”. Evaluarea îl face pe Medvedev unul dintre marii bogați ai lumii, cu contravaloarea a 8-900 de milioane de dolari în portofelul electronic.

Directorul Biroului de Investigații Central din Thailanda, Thitiraj Nhongharnpitak, a confirmat că raidul a avut loc, dar a refuzat să dea mai multe detalii despre operațiune. Acesta a spus că va face publice curând mai multe inforrmații pe subiect.

FBI-ul urmărește de mai multă vreme siteul Infraud

Infraud a fost creat din câte se pare în 2001 de Medvedev, în parteneriat cu Svyatoslav Bordarenko din Ucraina. Infraud a fost descris ca un punct central pentru frauda cu cărți de credit, iar procurorul general David Rybicki a spus că siteul era „punctul de întâlnire pentru infractorii din toată lumea.”

Conform rapoartelor, s-au făcut operațiuni similare în urma cărora alți 18 membrii ai Infraud au fost arestați în peste 10 țări diferite. Și în trecut s-au făcut investigații care au dus la arestul a alți 32 de indivizii suspectați că ar fi implicați în acest grup.

Maiorul Nattapol Rattanamongkol a spus că este o operațiune a Departamentului de Securitate care implică raiduri spontane în 14 țări.