Ministerul Sănătății Publice din Afghanistan a semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) cu firma blockchain FantomOperations pentru a integra tehnologia blockchain în sistemul medical din țară.

Conform raportatelor publicate de Afghan Voice Agency, se urmărește identificarea medicamentelor contrafăcute, crearea de registre medicale în spitale, digitalizarea dosarelor pacienților precum si alte inițiative blockchain în Afganistan.

Comentând inițiativa, ministrul afgan al Sănătății Publice, Ferozuddin Feroz, a declarat:

“Ministerul Sănătății Publice s-a angajat să instituționalizeze sistemele electronice de guvernanță în sectorul sănătății. Tehnologia blockchain ar ajuta ministerul să aducă transparență, accelerare și eficacitate în afacerile conexe.”

Atât guvernul, cât și publicul și-au exprimat îngrijorarea cu privire la volumul de produse farmaceutice contrafăcute din țară. Mulți cetățeni au ajuns să opteze pentru medicina tradițională pentru probleme de sănătate deoarece este mai ieftină și mai accesibilă.

Un raport publicat în aprilie de Oficiul pentru Sprijinirea Azilului din Europa a susținut:

„Uniunea importatorilor de medicamente a declarat că cel puțin 40% din medicamente și echipamentele medicale intră ilegal pe piața afgană. Multe dintre produsele farmaceutice sunt de calitate scăzută”.

Inițiative blockchain în Afganistan

În această vară, Organizația Națiunilor Unite a dezvăluit că a început să lucreze la soluții blockchain pentru dezvoltarea urbană durabilă în Afganistan. Acestea fac parte din inițiativa „City for All” a ONU, care dezvoltă soluții blockchain pentru a ține evidența terenurilor și a oferi transparența serviciilor. Cele trei priorități declarate sunt gestionarea eficientă a terenurilor, planificarea urbană strategică și îmbunătățirea finanțelor municipale.

În aprilie, guvernatorul băncii centrale din Afganistan, Khalil Sediq, a declarat că instituția are în vedere emiterea unei obligațiuni cripto de stat pentru a strânge 5,8 miliarde de dolari. Alături de Bitcoin (BTC), Sediq a menționat posibilitatea de includere a futures bazate pe metale. Oficialul a subliniat că rezervele de minerale ale țării sunt estimate la peste 3 trilioane de dolari.

CryptoZZ