Opt foști dezvoltatori de bază de la una dintre cele mai importante bănci de investiții de pe Wall Street, Morgan Stanley, au lansat un exchange de instrumente derivate cripto.

Platforma este numită Phemex, provenit din numele zeiței faimei și a reputației Pheme. Dezvoltatorii susțin că este de 10 ori mai rapid în comparație cu alte platforme de tranzacționare a criptomonedelor și are capacitatea de a gestiona 300.000 de tranzacții pe secundă.

Înregistrat în Singapore, exchange-ul este disponibil atât pentru clienții retail, cât și pentru cei instituționali. Phemex oferă mai multe contracte permanente cripto, legate de bitcoin (BTC), eter (ETH), XRP, litecoin (LTC) și EOS, cu un leverage de până la 100x.

Testeaza un exchange descentralizat cu leverage!

Jack Tao a petrecut 11 ani la Morgan Stanley, ca lider al echipei de dezvoltare al strategiei de execuție al tranzacțiilor electronice a băncii. El a fondat Phemex împreună cu alți șapte membri ai echipei:

„Sistemele de tranzacționare sunt similare cu cele oferite de marile bănci de investiții, precum Morgan Stanley. Motorul nostru de potrivire, motorul de tranzacționare și motorul de risc au necesitat șase luni de muncă intensă de dezvoltare. În prezent, platforma noastră este la fel de bună din punct de vedere tehnic ca Nasdaq ”,

a declarat Tao.

Piața de instrumente derivate cripto are un potențial mare

Dezvoltatorul a explicat motivele ce l-au determinat să tranziționeze de la piețele tradiționale la cele digitale:

„În primul rând, credem că piața de instrumente derivate cripto are un potențial mare de creștere. Acest lucru a fost confirmat de cercetările noastre în etapele inițiale ale Phemex. În al doilea rând, provenind de la finanțele tradiționale, unde standardele tehnice sunt considerabil mai ridicate, vedem mult loc pentru îmbunătățiri. ”

Tao a recunoscut că piața derivatelor cripto este „aglomerată”, dar a spus că „sunt foarte frecvente știrile cu privire la problemele tehnice și de securitate referitoare la exchange-urile majore. Acest lucru ne spune că expertiza noastră poate aduce valoare industriei. ”

Până în prezent, aproximativ 2.000 de utilizatori s-au înscris pe platformă în cele 10 zile de la lansare.

„Ținta noastră pentru primul semestru este de cel puțin 20.000 de utilizatori”,

a adăugat Tao.

Phemex percepe taxe de tranzacționare de -0,025% (maker) și 0,0075% (taker) și comision de retragere de 0,0005 bitcoin. Platforma blochează adresele IP din SUA și nu este încă reglementată.

Phemex are însă planuri de a obține o licență de la Autoritatea Monetară din Singapore (MAS).

CryptoZZ