Guvernul Insulelor Virgine Britanice va anunța planurile de lansare ale unei monede digitale proprii. Anunțul va fi realizat în cadrul simpozionului de Economie Digitală, ce va avea loc în Tortola.

Noua monedă digitală, denumită BVI ~ LIFE, a fost dezvoltată în colaborare cu compania LIFELabs.io. Rolul său este de a înlocui dolarul ca monedă de realizare a tranzacțiilor monetare. Utilizarea monedei digitale este de așteptat să scadă timpul de realizare a tranzacțiilor și să reducă costurile asociate. De asemenea, va oferi turiștilor acces ușor la o monedă locală. BVI ~ LIFE va fi bazată pe dolarul american cu un curs de schimb de 1: 1.

Nu a fost folosit termenul de „monedă digitală a băncii centrale” CBDC, deoarece aceast a fost dezvoltată de LIFElabs.

„Moneda este dezvoltată de un terț, dar va fi dislocată și administrată de Guvernul Insulelor Virgine Britanice, împreună cu LIFElabs global.”

În ceea ce privește soldurile care susțin moneda, purtătorul de cuvânt al LIFElabs a declarat:

„Moneda va fi susținută de moneda tradițională, care va fi depozitată și administrată de diferite agenții guvernamentale.”

Insulele Virgine Britanice are o populație totală de aproximativ 31.000 de persoane

Pe lângă moneda națională, Insulele vor avea un fond de urgență Rapid Cash Response (RCR) în caz de dezastre naturale și o platformă blockchain (Platform-as-a-Service – PaaS). PaaS-ul BVI va îmbina soluțiile blockchain, inclusiv tranzacțiile peer-to-peer, serviciile de comercianți și plățile transfrontaliere, într-o singură platformă disponibilă tuturor companiilor care operează în regiune.

Insulele Virgine Britanice este un teritoriu independent ce include patru insule, cu o populație totală de aproximativ 31.000 de persoane. Este o destinație turistică importantă, cu peste 170.000 de vizitatori anual.

Teritoriul urmează exemplul Insulelor Marshall în emiterea unei monede digitale proprii.

CryptoZZ