Categorii: Internationale

Învață să folosești bitcoinul pe repede înainte

Dacă ești nou în lumea bitcoin, atunci bine ai venit. Suntem o comunitate de oameni diverși, din întreaga lume, și participăm la cel mai mare experiment economic. Hai să îți facem turul !

Sfatul numărul 1 – învață să folosești bitcoinul lucrând cu el !

Poate că ai citit deja în presa mainstream tot felul de povești care te-au speriat, despre infractori care folosesc bitcoinul sau despre o manie a speculațiilor cum nu s-a mai văzut. Poți să iei lucrurile și așa, dar marea majoritate a oamenilor sunt interesați de un sistem de plată de încredere și de bani care nu se devalorizează. Învață să folosești bitcoinul și, la fel ca cu orice lucru nou învățat, nu o să-ți pară rău.

Dacă te interesează mai multe despre ideologia din spatele bitcoinului, poți să citești mai multe AICI. Dacă însă vrei să înveți mai multe despre bitcoin, nu poți să o faci decât folosindu-l, lucrând efectiv cu el.

Instalează un portofel pe telefon sau pe calculator

Gândește-te la portofel ca la adresa de email. Nici despre email nu știi exact cum funcționează. Folosești însă poșta electronică pentru a trimite mesaje, poate unele foarte importante sau personale. Portofelul tău electronic este tot un fel de adresă de email, doar că pentru a trimite și primi bani.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți instalezi un software de portofel pe telefon sau pe calculator. Desigur, „mărci” de portofele există pe toate gusturile și pentru toate nevoile. Aici găsești un ghid al portofelelor bitcoin de pe piață.

Urmează instrucțiunile de instalare și deschide aplicația de portofel. De aici, fiecare portofel își are propriile instrucțiuni, dar în mare sunt destul de intuitive. De obicei,  o să îți apară o fereastră cu un cod QR. Dedesubt, ți se generează un șir alfanumeric. Codul QR și supa de litere/cifre de dedesubt sunt practic același lucru, exprimat diferit. Este adresa ta de email. Pardon, de portofel. Aici poți să primești și să trimiți bitcoini.

*Nu uita să îți notezi într-un loc sigur parolele și așa-numitul seed, un șir de cuvinte aleatorii de care o să ai nevoie mai târziu.

Cum să cumperi bitcoin, cum să cumperi CU bitcoin

Există mai multe metode să faci rost de bitcoin. Dacă ai un prieten veteran în domeniu, cere-i să-ți trimită câteva fracțiuni, de test. Mi-e greu să cred că există bitcoineri care să le refuze prietenilor apropiați acest instructaj, care e cel mai simplu.

Dacă nu, încearcă să câștigi niște fise. Vezi dacă cineva e dispus să te plătească pentru un serviciu sau un bun pe care îl vinzi. Poți să încerci pe tot felul de canale de socializare unde se adună bitcoinerii. Pentru România, o să găsești AICI câteva resurse.

A treia variantă, mai rapidă, este să sari direct în ecosistem. Găsește un exchange și cumpără bitcoini online. Poate că sunt subiectivă, dar o să-ți recomand să folosești un exchange românesc, de dragul pieței naționale. Toate schimburile de bitcoin au de obicei și un o mică fereastră de chat, unde un asistent îți stă la dispoziție și îți explică ce ai de făcut.

Învață să trimiți bitcoini

Fiecare portofel are propriile metode de a trimite bitcoinii din portofelul tău în altul.  În general, te interesează să cauți butonul pe care scrie send (<eng trimite) și fereastra în care poți să introduci o adresă spre care vrei să trimiți banii (acea supă alfanumerică). De aici încolo lucrurile sunt la fel de simple ca trimisul unui email.

Poți să cumperi o sumă mică cu care să te joci până înveți. Poți să-i păstrezi până le crește valoarea, după care să îi vinzi tot pe un exchange. Poți să îți cumperi produse cu bitcoin (ai aici lista magazinelor românești care acceptă plata cu bitcoin) sau să faci puțin trading pentru profit.

Până să ajungi la informații mai mari

Nu am vorbit intenționat despre alte povești tehnice, despre criptografie, rata de hash, noduri, blocuri, descentralizare, bifurcații și toate celelalte informații de profunzime.

E grozav să le explorezi și or să îți lărgească orizonturile cu siguranță. Deocamdată însă, investește o sumă de bani relativ mică, cât să dai noroc cu tehnologia cu care ți-am făcut cunoștință.

Bine ai venit în viitor !

Ike

Postari recente

Sinteza cripto 16 iulie – Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum – Un presupus poiect de lege pentru interzicerea criptomonedelor în India circulă online

Buterin propune utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash pentru scalabilitatea Ethereum Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a propus utilizarea blockchain-ului Bitcoin Cash ca… Citeste mai mult

11 ore

Cele mai avantajoase țări pentru minarea de Bitcoin

Odată cu recuperarea prețului Bitcoin, numărul de mineri interesați să profite de ocazie a crescut. Cu toate acestea, există regiuni… Citeste mai mult

16 ore

Secretarul Trezoreriei americane exprimă îngrijorări cu privire la criptomonede

Secretarul de stat al Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, împărtășește preocupările președintelui Donald Trump cu privire la criptomonede. Într-o conferință… Citeste mai mult

17 ore

Samsung și LG: consorțiu pentru pentru dezvoltarea blockchain ID

Samsung Electronics și șase alte companii din Coreea de Sud pentru a dezvolta o rețea blockchain dedicată autentificării certificatelor și… Citeste mai mult

18 ore

Mihai Alisie: îngrijorări cu privire la criptomoenda Libra

Co-fondatorul Ethereum Mihai Alisie a acordat un interviu Bloomberg în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la criptomoneda Libra. Alisie… Citeste mai mult

2 zile

Minarea de Bitcoin, soluție pentru gazele naturale irosite

Unele dintre companiile de gaze din Canada utilizează gaze naturale pentru minarea de Bitcoin, o metodă eficientă de monetizare a… Citeste mai mult

2 zile