Conform unui raport al Bloomberg, rușii au retras un trilion de ruble (13.6 miliarde de dolari) de la ATM-uri în pregătire pentru izolarea provocată de COVID-19. Rusia are reguli stricte cu privire la sumele ce pot fi retrase în cash, limitându-le la 1 milion de ruble pe lună. Ca atare, populația s-a pregătit să aibă numerar încă de la începutul lunii martie.

În același timp, platformele exchange cripto au înregistrat o creștere atât a înregistrării de noi utilizatori și a volumelor de tranzacții.

Trezor – Portofel hardware pentru criptomonede! – Modele, avantaje si dezavantaje!

Anton Kozlov, administratorul Paxful pentru piața rusă, a declarat pentru Decrypt că luna martie a fost o lună deosebit de bună.

“În perioada 1 septembrie 2019 până la 1 aprilie 2020, am înregistrat o creștere de + 225% a numărului total de înscrieri lunare”,

a explicat Kozlov.

“În acest interval de timp, martie a înregistrat cea mai mare rată lunară de înregistrare pentru Rusia”.

Paxful a intrat pe piața din Rusia în septembrie si a înregistrat volume semnificative de tranzacții cu criptomonede. La începutul lunii martie, volumul de tranzacții a atins 3,7 milioane de ruble:

„Cu toate că suntem noi intrați pe piața din Rusia și concurenții noștri ne depășesc clar, volumele noastre comerciale RUB au crescut exponențial de la începutul lunii septembrie 2019”,

a spus Kozlov.

Investiții în criptomonede in vreme de pandemie

Conform unui studiu recent realizat de firma Qrator Labs, traficul pe platformele cripto din Rusia a crescut cu 5,56% în ultima săptămână a lunii martie.

Rușii au experiență cu crizele de numerar, astfel încât s-au pregătit din timp pentru măsurile de combatere a COVID-19. Aparent, o parte dintre banii lor au fost folositi pentru investiții în criptomonede, care nu sunt dependente de sistemul bancar din Rusia.

Cum sa tranzactionezi Ethereum folosind un exchange descentralizat?

Acest trend se manifestă și în altă țări – volumul și înscrierile pe exchange-urile cripto la nivel mondial au înregistrat o creștere masivă de când țările au început să impună restricții pentru combaterea virusului.

Cinci exchange-uri majore au înregistrat valori masive la începutul lunii martie, unii citând o triplare a înregistrărilor noi. De exemplu, platforma Kraken a înregistrat o creștere de 83% a traficului de utilizatori. Pierre Rochard, directorul de strategie al platformei, a declarat că acesta a fost un răspuns la problemele economice:

“Când guvernele occidentale se luptă să limiteze extinderea COVID-19 și forțează orașele și națiunile în carantină, indivizii simt o nevoie urgentă de a ieși din sistemul financiar centralizat”,

a explicat Rochard.

“Nu pot merge să protesteze pe străzi, așa că protestează cu Bitcoin”.

CryptoZZ