Într-un interviu acordat podcast-ului The Scoop, Tom Jessop, președintele Fidelity Asset Management, și-a exprimat entuziasmul pentru investițiile în fonduri cripto.

Unul dintre subiectele abordate a fost raportul publicat de Bloomberg săptămâna trecută, care a relevat că peste 70 de fonduri cripto au fost închise anul acesta.

Potrivit lui Jessop, situația este similară cu perioada de început a Internetului.

“Oamenii aceștia au fost potențiali clienți, dar în multe cazuri este doar etapa clasică timpurie, când reușesc sau nu. Concluzia se aplică indiferent că este vorba de efortul de adopție pentru investitorii retail de la sfârșitul anului 2017, fie de acele fonduri naționale care se formează și apoi se închid în interval de 18 luni”,

a spus el.

Investițiile în fonduri cripto se maturizeaza

Faptul că unele fonduri se închid este un semnal sănătos, asemănător activității timpurii a altor industrii, potrivit Jessop. Cu toate acestea, el este încă optimist, în special datorită faptului că numeroase categorii de clienți devin interesați de criptomonede. În opinia sa, acesta este un semnal pozitiv când vine vorba despre creșterea activității în acest spațiu.

De altfel, Fidelity Asset Management se concentrează pe identificarea motivelor care generează interes în rândul investitorilor pentru criptomonede. Și chiar dacă fondurile închise au reprezentat o serie de clienți posibili, Jessop a spus că Fidelity este mai concentrată pe noile afaceri și diversitatea clienților.

El a declarat de asemenea că firma ar putea intruduce sprijin pentru Ethereum pe parcursul anului 2020 – atât timp cât există cerere din partea clienților. În prezent, Fidelity oferă servicii de custodie doar pentru Bitcoin.

Unii analiști au susținut că lipsa de sprijin pentru alte active digitale pe lângă Bitcoin a împiedicat Fidelity Digital Assets să devină un jucător major în spațiul de active digitale. Dacă sprijinul lor se extinde, ar putea deveni concurenți substanțiali pentru firme de custodie populare, cum ar fi Coinbase sau BitGo.

CryptoZZ