Cu toate că este cunoscut pentru volatilitatea sa, în ultimele luni evoluția Bitcoin a fost mai mult descendentă. De când a atins valoarea record de 20.000$, piața tot așteaptă creșteri similare, dar acestea nu au apărut încă.

Anul trecut, Bitcoin s-a prăbușit de la maximul de 20.000$ la valoarea de 3.100$. De atunci, a crescut până la intervalul 7.000$-14.000$, unde a fluctuat pe parcursul acestui an.

O mare parte a comunității cripto a subliniat că există unele piedici în calea creșterii Bitcoin.

Investitorii instituționali nu se grăbesc să adopte criptomonedele

De mulți ani se discută despre intrarea investitorilor instituționali în spațiul cripto. Proprietățile Bitcoin, cum ar fi descentralizarea și securitatea, îl fac un vehicul de investiții excelent. Cu toate acestea, instituțiile rămân ezitante.

Au existat unele avansuri în această direcție, precum lansarea contractelor futures Bitcoin și alte instrumente derivate. Mulți au sperat că lansarea platformei Bakkt va atrage investitori, dar se pare ca procesul merge greu.

Principalul motiv pentru care investitorii instituționali nu se grăbesc este faptul că Bitcoin este un tip de investiție nouă. Volatilitatea îl face să fie riscant, iar viitorul său este încă neclar.

O altă problemă este cea a custodiei și asigurării criptomonedelor, aspect foarte necesar pentru companii. Au fost făcuți pași importanți și în această direcție din partea unor companii precum Coinbase.

Probleme de scalabilitate

Rețeaua Bitcoin și-a pus speranțele de scalabilitate în soluții de layer 2 precum Lightning Network și rețeaua Liquid a Blockstream. Cu toate acestea, dezvoltarea acestor soluții a încetinit masiv în ultimele luni.

De exemplu, capacitatea rețelei Lightning a scăzut de la 1000 BTC în aprilie la 818 BTC în prezent.
Capacitatea redusă a rețelei Bitcoin o face mult mai puțin viabilă prin comparație cu VISA.

Sentimentul de pe piață

Spre deosebire de alte piețe, prețul Bitcoin depinde foarte mult de sentimentele de piață. În prezent, entuziamul pentru criptomonedă este scăzut, ceea ce nu facilitează depășirea pragului de 10.000$.

Când Bitcoin a ajuns inițial la 20.000 de dolari, hype-ul de pe piață ajusese la un nivel exploziv. Acest lucru a adus numeroși noi participanți pe piață.

Această febră a investițiilor nu este prezentă pe piața cripto în prezent. Ecosistemul așteaptă vești importante care să stimuleze un nou val de investiții în monede digitale.

Crezi ca mai sunt si alte motive? Rubrica comentarii este toata a ta!

CryptoZZ